20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialTurcia intră pe piața auto: Saab 9-3 va reînvia sub o NOUĂ...

Turcia intră pe piața auto: Saab 9-3 va reînvia sub o NOUĂ marcă auto turcească

Turcia, unul dintre cei mai mari constructori auto din regiunea Europei, va lansa prima sa marcă auto, sub care va dezvolta modelul 9-3, care le-a aparținut în trecut suedezilor de la Saab.

Statul turc a anunțat că a cumpărat drepturile pentru dezvoltarea modelului 9-3, berlina premium a celor de la Saab. Producătorul auto, deținut în prezent de chinezi, nu a vândut și marca, ci doar drepturile intelectuale pentru acest model, potrivit hurriyetdailynews.com.

“Am cumpărat drepturile intelectuale pentru Saab 9-3, nu însă și marca”, a declarat ministrul turc al Științei, Industriei și Tehnologiei, Fikri Isik.

”Am semnat o înțelegere în data de 28 mai, dar abia acum ea devine publică. Echipa noastră de ingineri și partenerii noștri din Turcia lucrează împreună și au creat deja o serie de prototipuri expuse lui Fikri Isik. Vom oferi cunoștințele noastre în materie de marketing și dezvoltare, precum și programe de pregătire pentru muncitorii turci”, a completat și Mattias Bergman, președintele executiv Saab.

Saab aparține în prezent chinezilor de la NEVS, după ce compania suedeză a dat faliment. Însă niciunul dintre proiectele care trebuiau să continuie existența modelului 9-3 nu a avut succes.

Turcia a mai avut mărci proprii în a doua jumătate a secolului trecut, însă nu au reputat succese internaționale.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă