15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialTurneul Campioanelor: Cine sunt outsiderele care luptă pentru ultimele 3 bilete spre...

Turneul Campioanelor: Cine sunt outsiderele care luptă pentru ultimele 3 bilete spre Singapore

Turneul Campioanelor de la Singapore aduce în prim-plan lupta între cele mai bune jucătoare din tenisul feminin, iar în timp ce jucătoare ca Simona Halep sau Agnieszka Radwanska, deja calificate, pornesc drept mari favorite, altele trei, care încă luptă pentru calificare, vor fi outsidere.

Doar trei locuri au mai rămas disponibile pentru Turneul Campioanelor, după ce s-au calificat deja la această competiție: Simona Halep (2 WTA), Maria Șarapova (3), Garbine Muguruza (4), Petra Kvitova (5) și Agnieszka Radwanska (6).  

Șase jucătoare încă mai luptă pentru ultimele locuri care asigură calificarea la Singapore, cu doar trei zile înainte de tragerile la sorți ale grupelor.

Citește și Turneul Campioanelor: Cinci motive pentru a o urmări pe Garbine Muguruza, revelația anului, la Singapore

În ordinea locului ocupat în clasamentul live (după evoluțiile până la 20 octombrie) cele șase tenismane rămase în cursă sunt: Angelique Kerber (7 WTA), Lucie Safarova (8), Flavia Pennetta (9), Timea Bacsinszky (10), Carla Suarez Navarro (12) și Karolina Pliskova (13). Venus Williams, care va fi între locuril 11-13 la finalul săptămânii, a ratat Turneul Campioanelor deoarece nu mai evoluează în nicio competiție, săptămâna aceasta, pentru a putea aduna puncte.

Cinci dintre cele șase jucătoare sunt active în decursul acestei săptămâni, ele luptând în turneele de la Moscova (Premier) și Luxemburg (WTA International). Kerber s-a retras înaintea primului său meci la Moscova.

Safarova și Pennetta, principalele favorite rămase în competiție la Moscova, au șanse mari să meargă împreună la Singapore, mai ales în cazul în care vor ajunge până în finala Kremlin Cup. În acest caz Kerber ar pica pe ultimul loc care asigură accesul, iar un scenariu de coșmar pentru nemțoaică ar fi ca Bacsinszky să câștige titlul la Luxemburg.

Indiferent cine se va califica pe ultimele trei locuri de la Singapore va porni cu șansa a doua în majoritatea meciurilor din faza grupelor. Acest lucru nu le va împiedica însă să lupte pentru niște rezultate surprinzătoare și chiar să scoată din competiție nume mai bine cotate.

Pentru Pennetta, jucătoare care și-a anunțat retragerea din carieră după acest turneu și campioană la US Open, va fi prima participare la această competiție.

Turneul Campioanelor va debuta pe 25 octombrie cu primele meciuri din grupe.

 

 

 

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă