19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTurneul Campioanelor: Cine sunt outsiderele care luptă pentru ultimele 3 bilete spre...

Turneul Campioanelor: Cine sunt outsiderele care luptă pentru ultimele 3 bilete spre Singapore

Turneul Campioanelor de la Singapore aduce în prim-plan lupta între cele mai bune jucătoare din tenisul feminin, iar în timp ce jucătoare ca Simona Halep sau Agnieszka Radwanska, deja calificate, pornesc drept mari favorite, altele trei, care încă luptă pentru calificare, vor fi outsidere.

Doar trei locuri au mai rămas disponibile pentru Turneul Campioanelor, după ce s-au calificat deja la această competiție: Simona Halep (2 WTA), Maria Șarapova (3), Garbine Muguruza (4), Petra Kvitova (5) și Agnieszka Radwanska (6).  

Șase jucătoare încă mai luptă pentru ultimele locuri care asigură calificarea la Singapore, cu doar trei zile înainte de tragerile la sorți ale grupelor.

Citește și Turneul Campioanelor: Cinci motive pentru a o urmări pe Garbine Muguruza, revelația anului, la Singapore

În ordinea locului ocupat în clasamentul live (după evoluțiile până la 20 octombrie) cele șase tenismane rămase în cursă sunt: Angelique Kerber (7 WTA), Lucie Safarova (8), Flavia Pennetta (9), Timea Bacsinszky (10), Carla Suarez Navarro (12) și Karolina Pliskova (13). Venus Williams, care va fi între locuril 11-13 la finalul săptămânii, a ratat Turneul Campioanelor deoarece nu mai evoluează în nicio competiție, săptămâna aceasta, pentru a putea aduna puncte.

Cinci dintre cele șase jucătoare sunt active în decursul acestei săptămâni, ele luptând în turneele de la Moscova (Premier) și Luxemburg (WTA International). Kerber s-a retras înaintea primului său meci la Moscova.

Safarova și Pennetta, principalele favorite rămase în competiție la Moscova, au șanse mari să meargă împreună la Singapore, mai ales în cazul în care vor ajunge până în finala Kremlin Cup. În acest caz Kerber ar pica pe ultimul loc care asigură accesul, iar un scenariu de coșmar pentru nemțoaică ar fi ca Bacsinszky să câștige titlul la Luxemburg.

Indiferent cine se va califica pe ultimele trei locuri de la Singapore va porni cu șansa a doua în majoritatea meciurilor din faza grupelor. Acest lucru nu le va împiedica însă să lupte pentru niște rezultate surprinzătoare și chiar să scoată din competiție nume mai bine cotate.

Pentru Pennetta, jucătoare care și-a anunțat retragerea din carieră după acest turneu și campioană la US Open, va fi prima participare la această competiție.

Turneul Campioanelor va debuta pe 25 octombrie cu primele meciuri din grupe.

 

 

 

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă