16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialScrima constănţeană nu moare

Scrima constănţeană nu moare

România continuă să producă sportivi de calitate. Cristina Răceu, sportivă legitimată la CS Farul şi SAM Esgrima Barcelona a reuşit o nouă performanţă notabilă în Spania, după ce s-a impus în primul turneu al anului, Liga Catalană la spadă. Răceu, medaliată cu bronz la Campionatul Naţional de Trineret de anul trecut, nu a avut niciun fel de probleme pe durata turneului, deşi a tras prima dată în ultima jumătate de an.

„Doar în turul secund am întâlnit o sportivă din Argentina care mi-a pus ceva probleme pentru că m-a condus cu 14-11. Am reuşit să mă concentrez si să trec peste momentul dificil şi sunt foarte fericită că am reuşit acest succes, unul venit după o perioadă lungă de inactivitate”, ne-a spus sportiva.

Constănţeanca s-a înscris în concursul găzduit de oraşul care a adoptat-o deşi încă nu şi-a terminat perioada de recuperare pe care i-au recomandat-o medicii după ce a suferit o accidentare gravă la spate în timpul sezonului 2013. Impresionantă încă de la sosirea în Spania, românca a reuşit să progreseze mult chiar dacă nu a avut foarte multe concursuri de valoare mare la care să participe, ea răspunzând în continuare şi chemărilor clubului mamă, CS Farul Constanţa, acolo unde a lucrat cu Gheorghe Horia. Din păcate, anul acesta s-ar putea ca echipa constănţeană să se descurce fără Răceu, nu doar situaţia medicală fiind motiv pentru o absenţă de la Campionatul Naţional programat în luna martie.

„La acest moment pot să spun doar că sunt dispusă să răspund convocarii, însă nu cred că ajung la Bucureşti. Dacă CS Farul găseşte resurse financiare să-mi plătească deplasarea, vin cu cea mai mare plăcere şi dau totul pentru a repeta performanţa de anul trecut. Dacă nu… nu”, a completat Cristina Răceu.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă