8 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialRomânia, calificată în play-off-ul CM de handbal masculin

România, calificată în play-off-ul CM de handbal masculin

Echipa naţională de handbal masculin a României s-a calificat, sâmbătă, în deplasare, în play-off-ul Campionatului Mondial din 2015, deşi a fost învinsă de reprezentativa Slovaciei, cu scorul de 27-25 (11-10), în ultimul meci din grupa a 2-a preliminară.

Pentru Slovacia, cei mai buni marcatori au fost Duris – 8 goluri, Rabek – 7 şi Balaz – 3. Pentru România au înscris Şimicu – 8 goluri, Talas – 4, Ghiţă – 4, Mihalcea – 3, Cîmpan – 2 şi Asoltanei, Fenici, Florea şi Criciotoiu câte unul.

Pentru tricolori, eşecul de sâmbătă a fost primul din grupa a 2-a preliminară, ei încheind pe primul loc, cu 10 puncte, urmaţi de Slovacia, tot cu 10, dar România având golaveraj mai mare în disputa directă cu adversarii (32-24 în tur).

Având în vedere că doar prima clasată din grupă se califică în play-off, România obţine „biletul” pentru dubla manşă din baraj, programată în luna iunie. Duminică se va juca şi ultimul meci din grupă, între Italia (2 puncte) şi Cipru (0), dar rezultatul nu mai contează în economia calificării.

Tricolorii au obţinut următoarele rezultate în grupa a 2-a: 23-22 şi 34-29 cu Italia, 32-24 şi 25-27 cu Slovacia, 36-19 şi 31-30 cu Cipru.

Câştigătoarea fiecăreia dintre cele cinci grupe preliminare din primul tur se va califica în turul secund, play-off, în care au asigurată calificarea directă alte 13 echipe europene.

Meciurile se vor juca în luna iunie, în sistem tur-retur. Câştigătoarele din dubla manşă se vor califica la turneul final.

Turneul final al CM din 2015 va avea loc în Qatar, între 17 ianuarie şi 1 februarie.

Cele mai citite

S-a stins din viață deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României

Deputata PSD Simona-Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională a României (CCR), a murit, a anunțat senatorul PSD Laura Moagher marți seară. Moagher a...

Rodica Nassar îl apără pe Ciolacu după gafa lui Ciucă

„Răspuns corect. Nota 10”, este reacția deputatului PSD Rodica Nassar după ce Nicolae Ciucă, întrebat ce calități are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Două cutremure în România în zona seismică Vrancea. Un seism a avut intensitate de 4

Două cutremure s-au produs, în noaptea de marți spre miercuri, în judeţul Buzău, unul dintre ele având magnitudinea 4. La ora 01:48:07, a avut loc un...
Ultima oră
Pe aceeași temă