13.5 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialSharon, soลฃul celor douฤƒ surori romรขnce

Sharon, soลฃul celor douฤƒ surori romรขnce

„Într-o zi, în timp ce udam grฤƒdina de portocali, am zฤƒrit o fatฤƒ care cultiva legume pe câmpul de lângฤƒ casa noastrฤƒ. Niciodatฤƒ în viaลฃa mea nu vฤƒzusem o femeie mai frumoasฤƒ“, povestea Sharon, în cartea autobiograficฤƒ, despre Margolit, aลŸa cum avea sฤƒ îลŸi alinte prima iubire.

În toamna lui ’49, Ariel ลŸi românca Margareta Zimmermann s-au întâlnit pe una dintre aleile care duceau spre ferma familiei Sharon, iar dupฤƒ un an s-au cฤƒsฤƒtorit. 1949 este ลŸi anul în care familia Zimmermann s-a mutat în Israel din România.

În 1960, s-a nฤƒscut fiul lor, Gur, dar doi ani mai târziu, Margareta moare într-un accident de maลŸinฤƒ, înainte sฤƒ împlineascฤƒ 32 de ani.

CiteลŸte ลŸi: Ariel Sharon a murit. Fostul premier al Israelului a coordonat evacuarea FâลŸiei Gaza

Dupฤƒ tragedie, conform tradiลฃiei iudaice, sora mai micฤƒ a Margaretei, Rozalia, a trebuit sฤƒ se îngrijeascฤƒ de micul Gur. S-a mutat în casa surorii, l-a adoptat pe bฤƒieลฃel ลŸi, dupฤƒ doar un an, românca ลŸi Ariel Sharon aveau sฤƒ ลŸocheze toatฤƒ comunitatea, anunลฃându-ลŸi cฤƒsฤƒtoria.

La nivel internaลฃional, Rozalia Zimmermann s-a remarcat,  fiind mai tot timpul prezentฤƒ în paginile ziarelor ลŸi caracterizatฤƒ drept o luptฤƒtoare pentru drepturile evreilor, dar ลŸi omul cu care Sharon se consulta atunci când lua decizii politice importante.

Sharon a vizitat România o singurฤƒ datฤƒ, alฤƒturi de soลฃia sa. AceลŸtia au ajuns în BraลŸov, oraลŸul natal al familiei Zimmermann.

Cei doi au fost cฤƒsฤƒtoriลฃi timp de 37 de ani. Rozalia se stinge în anul 2000, pierzând lupta cu cancerul.

 

în 1962, soลฃia lui Ariel moare într-un accident de maลŸinฤƒ

Citeste mai mult: adev.ro/mz87qq

în 1962, soลฃia lui Ariel moare într-un accident de maลŸinฤƒ

Citeste mai mult: adev.ro/mz87qq

în 1962, soลฃia lui Ariel moare într-un accident de maลŸinฤƒ

Citeste mai mult: adev.ro/mz87qq

 

În 1960, s-a nฤƒscut fiul lor, Gur,

Citeste mai mult: adev.ro/mz87qq

Cele mai citite

Israelul a lovit din nou fieful Hezbollah din sudul Beirutului

Agenลฃia naลฃionalฤƒ de presฤƒ a Libanului (ANI) a raportat marลฃi searฤƒ o serie de lovituri care au provocat "distrugeri masive" รฎn suburbiile de sud...

Rodica Nassar รฎl apฤƒrฤƒ pe Ciolacu dupฤƒ gafa lui Ciucฤƒ

โ€žRฤƒspuns corect. Nota 10โ€, este reacศ›ia deputatului PSD Rodica Nassar dupฤƒ ce Nicolae Ciucฤƒ, รฎntrebat ce calitฤƒศ›i are Marcel Ciolacu, pe care el nu...

Un atac rusesc asupra oraศ™ului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni ศ™i a rฤƒnit alศ›i 18

Cel puลฃin trei civili au fost uciลŸi ลŸi alลฃi 18 au fost rฤƒniลฃi รฎntr-un atac cu rachete ลŸi drone explozive ruseลŸti lansat asupra oraลŸului...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ