13.4 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialVIDEO. รŽnvฤƒลฃฤƒtoarea ลŸpฤƒgarฤƒ a fost demisฤƒ de Consiliul ลžcolii 10

VIDEO. รŽnvฤƒลฃฤƒtoarea ลŸpฤƒgarฤƒ a fost demisฤƒ de Consiliul ลžcolii 10

UPDATE. Avocatul învฤƒลฃฤƒtoarei Dana Blându a declarat cฤƒ hotฤƒrârea consiliului ลŸcolii 10 de demitere a clientei sale este ileagฤƒ.

„Este o decizie ilegalฤƒ. Suntem consternaลฃi. Am atacat deja aceastฤƒ hotarare, de principiu. Acest dosar se aflฤƒ pe rolul secลฃiei 6 de poliลฃie. AลŸteptฤƒm hârtia din partea ลŸcolii”, a afirmat avocatul.

Avocatul a precizat cฤƒ pânฤƒ la sfârลŸitul procesului, învฤƒลฃฤƒtoarea nu va mai profesa, nici la ลŸcoala 10, nici la altฤƒ ลŸcoalฤƒ.

CiteลŸte ลŸi: ลžefa învฤƒลฃฤƒtoarei ลŸpฤƒgare a demisionat

UPDATE. Consiliul de Administraลฃie al ลžcolii 10 a decis, vineri, desfacerea disciplinarฤƒ a contractului de muncฤƒ al învฤƒลฃฤƒtoarei Dana Blându, sesizarea Parchetului pentru aspecte penale ลŸi întocmirea unui plan de mฤƒsuri pentru combaterea pe viitor a unor astfel de fenomene, a spus directoarea Camelia Fercu.

„Având în vedere evenimentele petrecute în unitatea noastrฤƒ, ลžcoala Gimnazialฤƒ «Maria Rosetti», referitoare la activitatea doamnei profesor Blându Florina Dana, Consiliul de Administraลฃie întrunit în 10.01.2014 a hotฤƒrât desfacerea contractului de muncฤƒ pentru doamna învฤƒลฃฤƒtoare Blându Florina Dana, în conformitate cu articolul 280, alineatul 2, litera f din Legea educaลฃiei naลฃionale, Legea 1/2011, ลŸi desfacerea disciplinarฤƒ a contractului de muncฤƒ al doamnei Florina Dana Blându, sesizarea Parchetului pe aspectele penale ale cazului ลŸi întocmirea unui plan de mฤƒsuri la nivelul ลŸcolii pentru combaterea unor astfel de fenomene pe viitor”, a declarat Camelia Maria Fercu, directoarea ลŸcolii.

ลži reprezentantul Consiliului de Administraลฃie al ลžcolii 10, Mihail Brancu, a declarat cฤƒ în CA s-a luat o decizie fermฤƒ, pentru cฤƒ „nu putea o asemenea doamnฤƒ sฤƒ punฤƒ o patฤƒ pe tot învฤƒลฃฤƒmântul românesc”.

„I s-a desfฤƒcut contractul de muncฤƒ, de vineri, conform raportului Comisiei de disiplinฤƒ”, a precizat Brancu.

Consiliul de administraลฃie al ลžcolii 10 a decis, vineri, sฤƒ o demitฤƒ pe învฤƒลฃฤƒtoare ลŸpฤƒgarฤƒ Dana Blându. Consiliul de administraลฃie este format din colegii învฤƒลฃฤƒtoarei ลŸi a fost prezidat de directoarea Camelia Fercu al cฤƒrei mandat se va încheia de luni.

Inspectoratul ลžcolar al Municipiului BucureลŸti s-a autosesizat, la sfârลŸitul anului trecut, în cazul unei învฤƒลฃฤƒtoare de la ลžcoala nr. 10, care ar fi cerut pฤƒrinลฃilor bani pentru cadourile ce urmau sฤƒ fie date de sฤƒrbฤƒtori unor angajaลฃi ai unitฤƒลฃii.

În astfel de cazuri, Inspectoratul ลžcolar al Muncipiului BucureลŸtiu nu are însฤƒ ultimul cuvânt. „Legea nu ne permite sฤƒ dฤƒm sancลฃiuni pe linie administrativฤƒ, noi am realizat ancheta la nivel de ลŸcoalฤƒ”, încearcฤƒ o explicaลฃie Marian Banu, purtฤƒtor de cuvânt al ISMB. Mฤƒsura luatฤƒ de Inspectorat a fost demiterea Cameliei Fercu, directoarea ลŸcolii.

Întrucât demisia directoarei Camelia Fercu intrฤƒ în vigoare abia de lunea viitoare, 13 ianuarie, ea va fi cea care va prezida ลŸedinลฃa de consiliu unde se va decide soarta învฤƒลฃฤƒtoarei ลŸpฤƒgare, care nu a fost nici acum înlocuitฤƒ de la clasฤƒ.

Avocatul învฤƒลฃฤƒtoarei a declarat cฤƒ Dana Blându nu se considerฤƒ vinovatฤƒ ลŸi nu are de ce sฤƒ-ลŸi dea demisia. „Referitor la acele cadouri, nu vฤƒ putem spune prea multe lucruri. Au fost cerute de cฤƒtre pฤƒrinti, care din proprie iniลฃiativฤƒ au strâns sumele de bani necesare. Un buget derizoriu, totuลŸi, de câลฃiva zeci de lei, câteva sute de lei, 200 de lei dacฤƒ nu mฤƒ înลŸel, care totuลŸi s-au împฤƒrลฃit la un numฤƒr destul de mare de personal. Vorbim ลŸi de personalul de pazฤƒ ลŸi de cel admnistrativ. Vreo 20 de persoane. Asta însemnând o ciocolatฤƒ, o felicitare”, a explicat avocatul.

Învฤƒลฃฤƒtoarea Dana Blându, de la ลžcoala 10, cercetatฤƒ penal pentru ลŸpagฤƒ, le cerea pฤƒrinลฃilor sฤƒ-ลŸi înscrie copiii la afterschool-urile pe care le deลฃine în nordul Capitalei, conform unei înregistrฤƒri publicate de Realitatea TV.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/c33dd30bf5bf2ca0e1d53a995fd2927c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ