17.5 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInvestigații România Liberă40 milioane de euro pentru IMM-uri, cu dobândă subvenţionată

40 milioane de euro pentru IMM-uri, cu dobândă subvenţionată

Raiffeisen Bank va acorda IMM-urilor împrumuturi în lei pe termen mediu şi lung pentru capital de lucru şi investiţii, în cuantum total de 40 milioane de euro, în baza programului JEREMIE, cu garanţii reduse, printr-un acord semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI), a anunţat joi banca.

„Noul instrument JEREMIE de finanţare cu dobândă subvenţionată, implementat deja cu succes de FEI în alte ţări, se adaugă facilităţilor JEREMIE de garanţii şi capital de risc deja existente în România, oferind noi opţiuni de finanţare pentru o gamă mai largă de întreprinderi din diverse sectoare şi etape de dezvoltare. În acest mod, se demonstrează că fondurile structurale pot fi utilizate eficient pentru a susţine accesul IMM-urilor la finanţare şi, pornind de la realizările actuale, putem implementa în continuare acest tip de instrumente în viitoarea politică de coeziune”, a declarat într-un comunicat Hubert Cottogni, directorul adjunct al FEI şi şef al diviziei Regional Business Development.

Citeşte şi: Fondurile UE pentru IMM-uri, suplimentate cu 50 de milioane de euro

Până când va fi disponibil noul produs de creditare poate fi accesat actualul instrument financiar în derulare sub umbrela JEREMIE, activ din aprilie 2011, prin intermediul căruia au fost acordate peste 1.500 de credite, în valoare totală de peste 110 milioane de euro.

„Continuarea colaborării cu FEI va susţine acordarea de împrumuturi în condiţii preferenţiale către IMM-uri, permiţându-ne să creştem capacitatea de creditare. Raiffeisen Bank va continua şi în 2014 strategia de creştere a volumului de business pe acest segment, acordul menţionat fiind un pas important în acest sens”, a afirmat Monica Udrescu, director executiv pe segmentul IMM în cadrul Raiffeisen Bank.

FEI, instituţie deţinută în majoritate de Banca Europeană de Investiţii şi Comisia Europeană, susţine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finanţare. Fondul dezvoltă instrumente de capital de risc, de garantare şi microfinanţare specifice acestui segment de piaţă.
JEREMIE („Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este o iniţiativă comună a Comisiei Europene şi a Băncii Europene de Investiţii, care are ca obiectiv îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru IMM-uri.

Cele mai citite

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...

Marcel Ciolacu atacă Curtea Constituțională a României în cazul Șoșoacă

În urma unui val critic la adresa Curții Constituționale a României cu privire la respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu, președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă