15.6 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialBitcoin, din nou peste 1000 de dolari

Bitcoin, din nou peste 1000 de dolari

Valoarea bitcoin a depฤƒลŸit pragul de 1.000 de dolari, dupฤƒ ce producฤƒtorul de jocuri pentru social media Zynga a anunลฃat cฤƒ va accepta moneda virtualฤƒ ca opลฃiune de platฤƒ, transmite BBC. În ultimele sฤƒptฤƒmâni bitcoin a devenit din ce în ce mai popularฤƒ, însฤƒ valoarea sa e fost extrem de volatilฤƒ.

În noiembrie, moneda virtualฤƒ a atins nivelul record de 1.250 de dolari, însฤƒ apoi a scฤƒzut dramatic, dupฤƒ ce Banca Centralฤƒ a Chinei a restricลฃionat tranzacลฃiile cu bitcoin. Dupฤƒ anunลฃul autoritฤƒลฃilor de la Beijing, valoarea bitcoin a ajuns la 421 dolari, potrivit publicaลฃiei chineze ‘South Morning Post’, citatฤƒ de Agerpres.

Bitcoin, lansatฤƒ în ianuarie 2009, reprezintฤƒ un nou tip de monedฤƒ electronicฤƒ digitalฤƒ, în baza unui algoritm special. Moneda virtualฤƒ nu este susลฃinutฤƒ de nicio bancฤƒ centralฤƒ sau guvern ลŸi nici de active fizice. Valoarea sa depinde de încrederea oamenilor în aceastฤƒ monedฤƒ. Bitcoin poate fi schimbatฤƒ online cu devize oficiale (euro, dolar, yen sau altele) sau utilizatฤƒ pentru cumpฤƒrฤƒturi, chiar dacฤƒ nu constituie încฤƒ o formฤƒ acceptatฤƒ de platฤƒ de cฤƒtre marii retaileri de genul Amazon.com.

Luna trecutฤƒ, Autoritatea Bancarฤƒ Europeanฤƒ (EBA) a avertizat cฤƒ utilizatorii monedei virtuale bitcoin fac acest lucru pe riscul propriu. EBA a subliniat cฤƒ nu existฤƒ nicio protecลฃie sau compensaลฃie pentru cei ale cฤƒror ‘portofele digitale’ sunt atacate de piraลฃii informatici, sau în cazul în care un transfer de monedฤƒ virtualฤƒ este întrerupt sau platforma se închide.

EBA nu a spus consumatorilor sฤƒ nu utilizeze monede virtuale dar i-a avertizat cฤƒ nu existฤƒ o plasฤƒ de siguranลฃฤƒ similarฤƒ cu cea oferitฤƒ deponenลฃilor în banci tradiลฃionale din UE. 

Cele mai citite

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...

Studentฤƒ cazatฤƒ รฎn regie, muศ™catฤƒ de ploศ™niศ›e. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul ศ™ef al Gฤƒrzii Naศ›ionale de Mediu, a publicat imagini pe contul sฤƒu de Facebook cu o studentฤƒ cazatฤƒ la un cฤƒmin...

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ