16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a început sezonul cu o înfrângere

Simona Halep a început sezonul cu o înfrângere

Cu Simona Halep, aşteptările sunt ceva abstract. Absentă la Hobart, constănţeanca a primit card-ul favoritului 7 la Sidney, dar nu neapărat şi o parte de tablou uşoară, numai că privilegiul de a deschide turneul australian ar fi trebuit să fie suficient pentru un meci de pomină. Şi a fost.

Adversar, americanca de 18 ani, Madison Keys, o longilină mulatră care a mai provocat „accidente” şi în 2013 şi care şi-a jucat „profesionist” şansele la Sidney. Halep a evoluat catastrofal în primele 12 game-uri ale meciului, contabilizând doar patru (da, patru!) mingi câştigătoare, şi 26 de erori neforţate (Keys avea 19), iar tabela a indicat un neverosimil 1-6, 0-5. Umilită până în acel moment, constănţeanca a revenit cu o răbufnire de orgoliu, însă provocată de graba din joc „împrumutată” de Keys chiar de la ea, şi nu de o regăsire a arsenalului şi soluţiilor din 2013. După patru game-uri câştigate, şi o şansă de 5-5 ratată, Halep a fost răpusă în primul schimb de mingi serios al meciului şi la 3.10, ora Româniai, a părăsit, cu capul plecat, arena.

Strict cifric, victoria lui Keys tece la una „normală” graţie locurilor din clasament şi a ierarhiilor strânse din WTA. Americanca era pe locul 38 înaintea acestui turneu şi într-un progres evident, iar „istoria” era defavorabilă Simonei, mereu în căutări în start de an. Cele şase săptămâni de pauză nu au fost, probabil, suficiente, dar eliminarea ridică mari semne de întrebare legate de viitorul ei la Australian Open, prima ţintă majoră a anului, pe un tărâm parcă mereu minat pentru românce. Îngrijorătoare a fost însă atitudinea. În multe momente Simona Halep a jucat ca în startul anului trecut. Multe mingi bubuite dincolo de tuşe, un serviciu catatasrofal (în primele 14 game-uri  nu a reuşit să câştige pe propria servă!) şi nervi. Mulţi, mulţi nervi. Pentru un număr 11 mondial şi o jucătoare premiată inclusiv de WTA a fost extrem de puţin.

Paradoxal, eşecul Simonei nu este unul catastrofal la acest moment, dar pune pe tapet o problemă dezbătută şi în a doua jumătate a sezonului precedent: antrenorul. Halep a renunţat la colaborările câştigătoare de anul trecut şi a anunţat că nu doreşte să lucreze cu nimeni momentan, o decizie exact inversă faţă de cea luată de celălalt constănţean din circuit, Horia Tecău. Cu Madison Keys, lipsa suportului moral s-a văzut de pe lună, americanca reuşind să-şi păstreze şansele la victorie în timpul contrei furibunde a Simonei, tocmai după o discuţiei cu antrenorul. „Eşti în faţă! De ce te grăbeşti? Ai nevoie de un punct să închizi partida!”, i-a spus tehnicianul, iar keys l-a ascultat parţial în ultimul game, suficient însă pentru a termina meciul.  Românca a avut parte doar de linişte…

Bucuroasă şi la înfrângere?

Imediat după eşecul cu Madison Keys, Simona Halep a surprins presa locală, preferând un dsicurs optimist, unei analize dure a propriului eşec. „Sunt fericită că am revenit pe teren după o pauză atât de lungă. Anul trecut a fost unul extrem de lung pentru mine, aşa că mi-am permis să mă relaxez puţin mai mult şi am început pregătirile pentru noul sezon ceva mai greu. M-am antrenat două ore pe zi şi mă bucur că am fost aici. Vreau să mă simt bine pe teren, să mă menţin între primele 20 d ejucătoare ale lumii şi să joc bine la turneele de Mare Şlem”, a punctat constănţeanca potrivit wtatennis.com.

MASCULIN

Tecău şi Rojer, încă un test

După debutul slab de sezon de la Brisbane, Horia Tecău şi partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer nu mai sunt printre favoriţi la Sidney. Cei doi au fost trimişi de sorţi chiar în faţa unei perechi cu mari pretenţii, Rohan Bopanna (India) – Aisam-Ul-Hay (Pakistan), care se află pe locul 3 în topul favoriţilor, şi pleacă de pe poziţia outsiderului. Eşecul de la Brisbane, unde Tecău şi Rojier au fost eliminaţi de inedita pereche Roger Federere – Olivier Mahut, a arătat că cei doi mai au mult de lucru la omogenizare, dar şi că lucrurile sunt totuşi pe un drum bun. În cazul în care vor trece de cuplul indiano-pakistanez, cei doi nu vor mai avea însă şansa de a juca împotriva unor perechi inedite, la Sidney fiind calificate doar perechi ce au ştate vechi în circuitul masculin de dublu.

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă