21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialChișinău: Nicolae Timofti a desemnat un premier interimar

Chișinău: Nicolae Timofti a desemnat un premier interimar

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat, vineri, în funcția de prim-ministru interimar pe vicepremierul liberal Gheorghe Brega, după ce guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis, joi, de parlamentul de la Chișinău, scrie Agerpres. 

Gheorghe Brega a declarat, potrivit Radio Chișinău, că prioritatea pentru Republica Moldova este acum formarea, cât mai rapid posibil, a unui guvern proeuropean.

Anterior, în presa de la Chișinău a fost vehiculat numele vicepremierului pentru reintegrare Victor Osipov pentru ocuparea funcției de prim-ministru interimar.

Valeriu Streleț a refuzat să asigure interimatul funcției de prim-ministru, el prezentându-și vineri demisia președintelui, așa cum prevede Constituția Republicii Moldova.

Guvernul condus de Valeriu Streleț a fost demis joi, în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de socialiști și de comuniști și susținute de Partidul Democrat, una din formațiunile aflate la putere, într-un moment în care tensiunile din alianța proeuropeană fuseseră amplificate de arestarea fostului premier Vlad Filat.

Cele mai citite

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...

Tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Zona a devenit cel mai nou și mai modern reper urban din Capitală

De la începutul acestei săptămâni, tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 opresc în stația „Piața Eroii Revoluției”. În urma lucrărilor de modernizare...

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă