Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv afirmă că lucrarea s-a realizat cu materiale care erau inflamabile, arată postul Digi24.
Reprezentantul firmei a declarat sâmbătă că el a propus utilizarea unor materiale ignifuge, dar cei doi proprietari ai clubului au refuzat această soluție tehnică, întrucât era mai scumpă. Dacă se foloseau materiale ignifugate, clasa RF, costul lucrării ar fi fost mai mare cu circa 35 la sută, a explicat reprezentantul firmei.
Acesta i-a întrebat pe cei doi patroni, de la vremea respectivă, de ce nu comandă materiale ignifuge, iar aceștia i-ar fi răspuns că „s-a ales prețul”.
Materialele folosite la această lucrare de antifonare au fost grad F, adică rezistau doar cel mult la căldura degajată de „motoare, calorifere, nu să-i dai foc”. În plus, tavanul clubului era placat cu lemn de brad – care, de asemenea, este cel mai ieftin lemn. Reprezentantul firmei de antifonare are și suspiciunea că patronii clubului ar fi spălat recent tavanul cu un produs chimic, acesta putând fi, de asemenea, inflamabil.