16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportPonta: Antonescu i-a promis TVR-ul lui Rareş Bogdan, în caz că rămâne...

Ponta: Antonescu i-a promis TVR-ul lui Rareş Bogdan, în caz că rămâne fără Realitatea. Replica lui Antonescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că liderul PNL Crin Antonescu şi-a asumat un angajament faţă de Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă şi de aceea a privit “extrem de personal” faptul că Parlamentul nu l-a votat pe Rareş Bogdan la TVR.

“Domnul Antonescu a privit propunerea ca pe o chestie extrem de personală. Avea un anumit angajament faţă de Rareş Bogdan şi Guşă, «Domne, o să fiţi la TVR, o să aveţi TVR dacă nu mai aveţi şi Realitatea» şi a luat-o foarte personal. Domnul Antonescu a luat-o foarte personal. Erau doi oameni cu care vorbise mult în ultima perioadă, într-un fel şi-a luat angajamentul «Domne, îl punem pe Rareş Bogdan la TVR». Şi, din motive care sunt mai puţin importante la nivel public, lucrul ăsta nu s-a întâmpat ieri (marţi – n.r.). Deci tensiunea a apărut aseară legat de faptul că nu a fost numit Rareş Bogdan”, a mai spus Ponta.

Citeşte şi: Ordonanţa de urgenţă pentru TVR, adoptată de Guvern fără votul miniştrilor liberali

Liderul PNL, Crin Antonescu, a susţinut că această declaraţie a lui Victor Ponta este “deplasată”.

“Toată lumea care s-a uitat pe postul de televiziune (Realitatea – n.r.), a văzut că Rareş Bogdan şi Cosmin Guşă au avut păreri extrem de critice la adresa mea. E o impresie total greşită a domnului Ponta. Nu am nicio legătură nici cu Rareş Bogdan, nici cu Cosmin Guşă. E pur şi simplu un jurnalist pe care l-am propus, susţinut de Victor Ponta, până în ziua votului”, a spus Crin Antonescu.

Citeşte şi: PSD a bruiat candidatul PNL la TVR

Premierul a precizat că prin soluţia de a da o Ordonanţă de Urgenţă, TVR va continua să funcţioneze.

“Din punctul meu de vedere, nu puteam să lăsăm, la TVR nu mai e nimeni şef, se închide săptămâna viitoare, se pune lacătul pe uşă, pleacă toată lumea acasă. Prin Ordonanţa de Urgenţă nu am luat dreptul Parlamentului de a numi, am spus că Parlamentul se întruneşte vineri, se votează nou preşedinte director general, în regulă. Dacă nu e cvorum, atunci Birourile Permanente reunite pot desemna temporar pe 60 de zile o conducere. O să avem vineri ori în plen, ori în Birourile Permanente, desemnată o conducere şi TVR va continua să funcţioneze”, a spus Ponta.

Citeşte şi: Dezastrul pe care îl lasă în urmă Claudiu Săftoiu la TVR

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că în ultima perioadă liderul PNL Crin Antonescu este “tot un fel de Băsescu”, în sensul că este conflictual şi se ceartă şi cu aliaţii şi cu adversarii, implicându-se în războaie care nu ţin de un candidat la prezidenţiale.

“Anul viitor pe această vreme domnul Băsescu îşi termină mandatul. E important ca viitorul preşedinte să fie exact opusul lui Traian Băsescu. În ultima perioadă domnul Antonescu e tot un fel de Traian Băsescu. E foarte conflictual, se ceartă şi cu aliaţi şi cu adversari, se implică în războaie care nu sunt treaba candidatului la prezidţiale, cine e acolo, dincolo”, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă ar candida la prezidenţiale dacă PSD i-ar cere, Ponta a spus: “Partidul nu poate să-mi ceară ceva ce nu are sens politic. Partidul a decis să mă spijine pentru funcţia de prim-ministru”. El a mai spus că îşi doreşte să rămână prim-ministru până în 2016.

Cele mai citite

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă