4.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialNou termen de judecată în dosarul Gala Bute

Nou termen de judecată în dosarul Gala Bute

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, miercuri, un nou termen în dosarul Gala Bute, în care deputata Elena Udrea este inculpată pentru luare de mită și abuz în serviciu. 

La ultimul termen al procesului, din 21 octombrie, magistrații au respins cererile depuse de denunțătorii Elenei Udrea de a fi judecați mai repede prin procedura simplificată.

Citește și: Elena Udrea se apără, pe Facebook, în dosarul ”Gala Bute”

Denunțătorii fostei ministre sunt: Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă. Cei patru au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, după ce și-au recunoscut vinovăția în fața instanței.

Pe de altă parte, magistrații au respins cererea formulată de Societatea Națională a Apelor Minerale de introducere în proces a Federației Române de Box, în calitate de parte responsabilă civilmente.

În schimb, instanța a dispus introducerea în dosar ca parte responsabilă civilmente a SC Europlus Computers SRL, actualmente SC EURO BOX PROMOTION SRL.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme.

Citește și: Elena Udrea, declarație SURPRINZĂTOARE despre Gala Bute

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

Cele mai citite

Descoperire surprinzătoare despre creierul uman

Un studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech) a dezvăluit o descoperire surprinzătoare despre creierul uman: procesăm gândurile la...
00:02:43

VIDEO. Familia regală britanică se întâlnește cu publicul, după slujba religioasă de Crăciun

Regele Charles al III-lea, regina Camilla și alți membri ai familiei regale britanice s-au întâlnit cu publicul după ce au participat la slujba religioasă...

Descoperire surprinzătoare despre creierul uman

Un studiu realizat de cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din California (Caltech) a dezvăluit o descoperire surprinzătoare despre creierul uman: procesăm gândurile la...
Ultima oră
Pe aceeași temă