5 C
București
marți, 3 decembrie 2024
AcasăSpecialTransportatorii rutieri intră în grevă. Peste 86.000 de camioane, trase pe dreapta...

Transportatorii rutieri intră în grevă. Peste 86.000 de camioane, trase pe dreapta (VIDEO)

Petse 86.000 de camioane vor rămâne pe loc, la nivelul întregii ţări. Transportatorii protestează faţă de majorarea accizei la combustibil.

Protestul va avea loc în Bucureşti şi în alte 16 judeţe, informează B1TV.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/ed4952aa248ae2874ca928d991baa3b7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Greva este pe termen nelimitat.

Augustin Hagiu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Rutiere a spus că transportatorii rutieri de mărfuri aşteaptă, în primul rând, ca Ministerul Transporturilor să îşi respecte promisiunile asumate prin minuta semnată în luna mai, în urma cărora protestele anunţate atunci au fost suspendate, potrivit  Mediafax.

Hagiu a precizat că după ce vor fi rezolvate solicitările menţionate în minuta încheiată în luna mai, se poate intra într-un dialog cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

În cadrul protestului, unii dintre şoferii de autocamioane aflaţi pe trasee intenţionează să meargă în coloană, cu viteze reduse.

Potrivit reprezentanţilor Confederaţiei Naţionale Rutiere, toate căile diplomatice de comunicare cu autorităţile au fost epuizate, iar actualul ministru al Transporturilor nu a răspuns la niciuna dintre adresele transmise de patronatele din transporturi de la momentul preluării mandatului.

Confederaţia Naţională Rutieră a anunţat, în 5 noiembrie, că din 9 noiembrie transportatorii rutieri de mărfuri opresc activitatea, pe termen nelimitat, susţinând că „au epuizat toate căile diplomatice” în relaţia cu autorităţile, care nu îşi respectă angajamentele, şi că cea mai recentă „lovitură” din partea Guvernului este creşterea accizelor la carburanţi.

Potrivit CNR, în ultimele luni, patronatele din transporturi au transmis propuneri către Guvern, Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe, incluzând şi soluţii pentru combaterea evaziunii fiscale, însă adresele oficiale ale confederaţiei nu au primit răspuns, iar ministru Ramona Mănescu „a refuzat întâlnirile cu reprezentanţii patronatelor membre CNR”.

Pe de altă parte, transportatorii rutieri de mărfuri susţin că mai primesc încă o lovitură de la Guvern prin scumpirea carburanţilor, prin creşterea accizei şi prin noua taxă de 7 eurocenţi.

În 22 mai, transportatorii rutieri au renunţat la protestul anunţat, după o întâlnire de câteva ore cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, unde s-a stabilit un calendar pentru revizuirea mai multor prevederi legislative.

Reprezentanţii CNR au cerut Guvernului corectarea „anomaliilor legislative actuale, eliminarea actelor de corupţie şi un dialog constructiv”. Aceştia au criticat existenţa unor suprapuneri legislative şi situaţiile în care mai multe acte normative reglementează aceleaşi situaţii.

Cele mai citite

Fernando Caceres, investigat după moartea tragică a partenerei sale. Suspiciuni și acuzații grave

Fostul internațional argentinian Fernando Caceres este cercetat de autorități după ce partenera sa, Raquel Candia, a murit în urma unei căderi de la etajul...

România își află potențialele adversare din grupele principale la EURO 2024! Misiune dificilă pentru tricolore

Naționala feminină de handbal a României luptă în această seară pentru calificarea în grupele principale ale Campionatului European, însă drumul spre semifinale pare aproape...
Ultima oră
Pe aceeași temă