30 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialFostul fotbalist stelist Lucian Bălan s-a sinucis

Fostul fotbalist stelist Lucian Bălan s-a sinucis

Fostul fotbalist Lucian Bălan, membru al echipei Steaua, care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, s-a sinucis, joi, la Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente, informează prosport.ro, citat de Mediafax.

Bălan, în vârstă de 56 de ani, a suferit un accident vascular cerebral, iar la 2 octombrie, mama sa a decedat. El a mai avut două tentative de sinucidere, în 2004 şi 2010, fiind găsit de fiecare dată în stare de inconştienţă de către mama sa.

Într-un comunicat postat, joi seara, pe site-ul oficial, clubul FC Steaua și-a exprimat, joi seara, regretul pentru moartea fotbalistului.

“Fotbal Club Steaua Bucureşti îşi exprimă durerea la auzul veştii că legendarul Lucian Bălan a părăsit această lume la vârsta de 56 de ani. Fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni şi Supercupei Europei cu Steaua a decis să-şi pună capăt zilelor la aproximativ o lună după ce-şi pierduse mama. Clubul nostru îi urează celui care ne-a părăsit pentru totdeauna să înscrie cât mai multe goluri în meciurile pe care le va disputa în ceruri alături de alte legende ale Stelei care ne-au părăsit de-a lungul anilor! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în comunicatul clubului sportiv.

Fostul fotbalist Lucian Bălan, în vârstă de 56 de ani, component al echipei Steaua câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi a Supercupei Europei în 1987, s-a sinucis, joi, la Baia Mare, după ce a luat o supradoză de medicamente.

Potrivit prosport.ro, Bălan a lăsat un bilet de adio. Medicii de pe ambulanţă au încercat resuscitarea lui, dar nu l-au putut salva. El a fost declarat decedat de cei de la ambulanţă în jur de ora 18.00.

Lucian Bălan s-a născut la 25 iunie 1959, la Bucureşti. A început fotbalul la Autobuzul Bucureşti, apoi a mai evoluat la FC Baia Mare şi Steaua Bucureşti. În străinătate a evoluat pentru formaţiile Beerschot Antwerp şi Real Murcia.

Cea mai mare performanţă din cariera sa a obţinut-o în 1986, când a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti.

Cele mai citite

Trei membri de vârf ai NATO transmit un mesaj comun. SUA, Canada și Marea Britanie vor contracara imixtiunile Rusiei în Republica Moldova

Departamentul de Stat al SUA a difuzat un mesaj comun, din partea guvernelor Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, care subliniază că aceste trei...

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se...

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă