18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată ziarele din Franța în prima zi de doliu

FOTO. Cum arată ziarele din Franța în prima zi de doliu

În prima zi de doliu național, principalele ziare din Franța aduc un omagiu victimelor din atentatele de vineri seară din Paris.

Ziarul Liberation a ales să nu scrie niciun cuvânt pe prima pagină, care este în întregime neagră și are un buchet de trandafiri în colțul din stânga jos.

Publicația Le Figaro a lansat o ediție specială cu titlul „Durere și furie”, iar pe prima pagină este o fotografie cu un bărbat care aprinde o lumânare în semn de omagiu pentru victimele atentatelor.

Le journal de dimanche a pus pe prima pagină a ziarului o imagine cu un cadavru acoperit și a titrat „Republica se confruntă cu barbaria”. 

Nu doar ziarele din Franța marchează această tragedie, ci și alte publicații din străinătate precum The Independent sau Bild.

Trei echipe de teroriști au comis vineri seară șase atacuri în Paris care s-au soldat cu 129 de morți și peste 350 de răniți. Este un atentat fără precedent în Franța, dar și în Europa.

Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă