16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCVM Tomis dă piept cu urmaşii lui Sobieski

CVM Tomis dă piept cu urmaşii lui Sobieski

Jastrzebski Wegiel e un monstru, dar nu unul de mărimea turcilor de la Halkbank Ankara. Polonezii au învins lejer în manşa tur a dublei cu CVM Tomis şi chiar au impresionat mai mult decât turcii în ultimele două parţiale, în care campionii României au fost depăşiţi la toate capitolele. Astăzi, în Polonia, CVM Tomis are şansa unei revanşe şi îşi joacă ultima carte în Liga Campionilor… şi chiar în Europa.

 

„Mergem după punct”

 

Formaţia lui Martin Stoev a plecat către Polonia încă de ieri, pentru a avea timp de acomodare şi a se recupera rapid. Meciul cu Dinamo, câştigat lejer, le-a dat aripi constănţenilor, care sunt siguri că se vor întoarce măcar cu un punct din deplasare, mai ales că Wegiel este într-o evidentă scădere de formă după 0-3 şi 3-2 în ultimele două meciuri de campionat. Misiunea nu va fi însă una simplă, cel puţin două elemente fiind împotriva sextetului constănţean.

„Mergem să luăm minim un punct, şi asta este clar. Cred că o putem face, deşi sunt mai multe lucruri care ne sunt potrivnice. Jocul rezultatelor îi va obliga pe polonezi să joace numai la victorie şi astfel vor da totul pe teren contra noastră, pentru a nu depinde de un succes cu Halkbank, iar asta pare să fie prima mare problemă. Apoi, la noi va debuta Martin Nemec, un universal slovac adus acum două săptămâni, dar care nu a jucat încă într-un meci oficial. A impresionat la antrenamente şi va fi surpriza noastră pentru ei, dar lipsa de omogenitate trebuie luată în considerare”, ne-a spus managerul formaţiei, Serhan Cadâr.

 

Revine Stancu?

 

Deşi aflat încă pe lista indisponibililor, Sergiu Stancu a făcut deplasarea în Polonia, fiind trecut pe foaie ca antrenor secund. Întrebat despre situaţia internaţionalului român, Serhan Cadâr a fost secretos, dar nu este excus ca el să apară pe teren în meciul cu polonezii, eventual ca armă secretă.

„Sergiu s-a antrenat normal în ultimele zile. Face progrese evidente, dar încă nu are forţa de atac din momentul accidentării. În Polonia a mers doar pentru a păstra legătura cu lotul de jucători şi va fi antrenor secund”, ne-a spus managerul, care nu a negat însă posibila surpriză.

 

ŞANSE

 

Calcule grele

 

Din păcate pentru CVM, şi un succes în Polonia nu garantează accederea constănţenilor în turneul semifinal sau măcar în CEV Cup. Reculamentul federaţiei internaţionale este unul extrem de dur şi numai 16 dintre cele 28 de formaţii care se întrec în Liga Campionilor vor avea şansa să joace şi în primăvară.

„Calcule facem şi noi, dar este încă devreme să tragem concluzii. Dacă nu batem la Wegiel, nu mai avem nicio şansă la Ligă, pentru că nu trec decât prima clasată şi cele mai bune cinci formaţii de pe locul 2. Chiar şi cu un succes, matematica ne este defavorabilă, dar măcar avem şanse reale la unul dintre cele patru locuri calificante în CEV Cup, acolo unde merg cele două echipe de pe locul 2 care nu prind turneul de 12 din Ligă, şi cele mai bune două locuri 3. Eu sper ca după acest meci să ne face, în continuare, calcule de Ligă, nu de CEV Cup”, ne-a spus Serhan Cadâr.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă