16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialSăgeata Năvodari, aproape de retrogradare

Săgeata Năvodari, aproape de retrogradare

Un sezon început excelent se apropie de sfârşit  şi toate problemele Săgeţii Năvodari sunt expuse publicului la fiecare meci. O echipă adunată din şapte zări, care a reuşit să se menţină în prima jumătate a clasamentului cât timp a fost luată la preţ de matineu de adversari, se chinuie acum să respire şi să ţină ritmul cu greii din Liga 1. În principiu, lucrurile n-ar trebui să surprindă, doar că evoluţiile subţiri s-au legat direct de anumite probleme financiare apărute la club, astfel că loc de speculaţii există oricând.

Cu Dinamo, într-un meci pe care „nu-l vom pierde”, cum decreta tehnicianul Tibor Selymes, Săgeata a fost departe de pretenţii. Cu un arbitraj execrabil, dar cu erori majore de ambele părţi, nu doar în dreptul Săgeţii, partida s-a transformat într-un război în tranşee, din care au ieşit învingători, evident la baionetă, dinamoviştii. Curtean a transformat în gol o pasă primită de la un adversar după o fază hilară în care mingea s-a lovit ca la biliard (sau ca în ligile amatoare) de mai mulţi fundaşi năvodăreni. Norocoasa deviere l-a făcut erou pe ex-timişorean, tot el ratând apoi o ocazie monumentală pentru a face un 2-0 fără comentarii.

De partea cealaltă, în afara cadourilor oferite oaspeţilor, năvodărenii nu s-au evidenţiat prin nimic. Oricât de mult ar conta numele adversarului, sâmbătă seara Dinamo n-a arătat mai deloc un joc exaltant, dar Săgeata a jucat şi mai slab. Practic, de la 0-1, timp de 40 de minute gazdele nu au existat pe teren, asta în ciuda încercărilor disperate ale lui Selymes de a-şi trezi elevii. Înfrângerea, echivalează cu o apropiere dramatică de zona minată, şi cu nori negrii pentru pauza de iarnă. Din nefericire pentru jucători, de data aceasta nu mai există nici măcar alibiul jocului bun, ci doar al ghinionului, la faza golului dinamoviştii fiind luaţi în braţe de Zeiţa Fortuna. Practic, la Constanţa, s-a impus echipa care a pus mai mult suflet, o evaluare paralelă indicând, în mare, aceelaşi calităţi pentru cele două combatante.

 

GALAŢI

Oţelul a pierdut clar la Chiajna

 

Probleme mari pentru fosta campioană a României, Oţelul Galaţi, care a ajuns la un pas de zona minată şi care a pierdut sâmbătă un meci extrem de important cu Viitorul Constanţa.

Gălăţenii au avut o primă repriză catastrofală în care gazdele au marcat prin Mitrea şi Axente, cei doi reuşind câte o dublă care a dus scorul la un neverosimil 4-0 după 45 de minute. Mai grav, foştii campioni n-au şutat nici măcar o dată pe spaţiul porţii adversarilor, iar primele 30 de minute din partea secundă s-au disputat după acelaşi scenariu. Abia în minutul 75, Henrique a redus diferenţa de pe tabelă şi a dat semnalul trezirii coechipierilor care au mai marcat de două ori prin Sipovic şi acelaşi Henrique, chiar dacă la ultima reuşită devierea decisivă i-a aparţinut lui Bejan.

În urma eşecului cu Viitorul, gălăţenii mai au doar un punct avans faţă de oamenii lui Hagi, şi merg la Bucureşti cu moralul greu încercat pentru duelul cu Steaua, din sfrturile Cupei României.

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă