16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialBacău: Numărul solicitărilor de autorizaţii PSI a crescut de cinci ori

Bacău: Numărul solicitărilor de autorizaţii PSI a crescut de cinci ori

 Numărul solicitărilor de obţinerea avizului sau autorizaţiei de securitate la incendii, făcute de firmele din judeţul Bacău, a crescut de cinci ori după tragedia de la clubul Colectiv, fiind înregistrate peste o sută de cereri în fiecare săptămână, informează Mediafax.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a primit, în ultima perioadă, numeroase cereri de la reprezentanţi ai firmelor din judeţ care solicită avize sau autorizaţii de securitate la incendii pentru spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Citeşte şi: Un club din Regie, închis de ISU

Numărul mare de cereri venite din partea societăţilor comerciale se înregistrează, potrivit reprezentanţilor ISU Bacău, după tragedia de la clubul bcureştean Colectiv, de la finalul lunii octombrie, soldat cu 56 de morţi şi peste 150 de răniţi.

Media de cereri era de aproximativ o sută de solicitări lunare. În ultimele două săptămâni au fost înregistrate peste o sută de cereri pe săptămână. La creşterea numărului de solicitări de autorizaţii PSI au contribuit şi controalele făcute de pompieri în judeţul Bacău.

“Numărul celor care vin la sediul ISU pentru a ne întreba dacă au nevoie de autorizaţii de securitate la incendiu a crescut semnificativ. Ne-au aglomerat foarte mult, însă este bine că reprezentanţii firmelor au înţeles ce obligaţii legale au şi, mai ales, responsabilităţi. Chiar dacă există şi cazuri în care nu au nevoie de aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu, este bine că se prezintă la sediul nostru pentru că astfel ne putem face o reactualizare a bazei de date”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Citeşte şi: IGSU: 2.448 de unități școalare nu au autorizație de securitate

Potrivit acestuia, în pofida aglomeraţiei din ultima perioadă, angajaţii de la Compartimentul Autorizare-Avizare reuşesc să respecte termenul legal de 30 de zile pentru a răspunde solicitărilor venite din partea reprezentanţilor firmelor.

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă