30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialBosnia: Soldați uciși de un membru al mișcării salafiste musulmane

Bosnia: Soldați uciși de un membru al mișcării salafiste musulmane

Doi soldaţi bosnieci au fost ucişi şi altul a fost rănit, după ce un bărbat a deschis focul cu o armă automată, la o sală de pariuri din apropierea unei cazărmi militare situată în cartierul Rajlovac al capitalei Bosniei, informează Mediafax.

În timp ce fugea de la locul atacului, a deschis focul şi asupra unui autobuz, rănind un al treilea soldat. Şoferul autobuzului şi alţi doi pasageri au fost răniţi de cioburi de la geamurile sparte, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Sarajevo.

Citește și: Cine este teroristul Abdelhamid Abaaoud, care ar fi orchestrat atentatele din Paris

“Un foc de armă tras asupra unui membru al forţelor armate este un foc tras asupra Bosniei-Herţegovina”, a declarat Denis Zvizdic, premierul ţării balcanice, după o reuniune de urgenţă a Guvernului.

“Măsurile de securitate vor fi sporite la cel mai înalt nivel pentru a preveni astfel de incidente pe viitor”, a adăugat Zvizdic, precizând că motivele atacatorului nu sunt cunoscute deocamdată, dar vor fi stabilite de investigaţia oficială.

După atac, poliţia a înconjurat casa suspectului, situată în apropiere. După ce s-a auzit o detonare, a fost descoperit cadavrul bărbatului, a declarat comisarul de poliţie Vahid Cosic.

Vecinii lui Omeragic au declarat că acesta se alăturase recent mişcării salafiste musulmane.

 

Cele mai citite

Clienții Hidroelectrica primesc o veste proastă. lata online prin aplicația iHidro se amână

Hidroelectrica reia licitație pentru implementarea unui sistem de plăți online în aplicația sa, iHidro. Prima licitație a fost anulată dearece oferte primite au fost...

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...
Ultima oră
Pe aceeași temă