16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFC Farul, mai aproape de play-out

FC Farul, mai aproape de play-out

Două puncte în ultimele patru meciuri şi FC Farul a ajuns dintr-o echipă care îşi făcea calcule de play-off, una care îşi face griji în privinţa viitorului în Liga 2. O săptămână începută cu 1-4 acasă contra Gloriei Buzău şi continuată cu o veritabilă revoluţie în lot prin concedierea tripletei Răvoiu – Nicola – Ghenciu, s-a terminat cu un eşec mult mai usturător decât o arată scorul: 1-2 la Tărlugeni. Înfrângerea echivalează nu doar cu locul 8 în clasament, dar şi cu un „minus 3” periculos dacă marinarii nu reuşesc să revină între primele şase echipe şi să intre în play-off. În partea a doua a sezonului, toate echipele intră cu puntajul obţinut în partidele jucate contra celor 5 adversari de-a lungul sezonului regulat, şi Farul are o zestre sărăcăcioasă împotriva Bacăului, Tărlugeniului, Brăilei, Sucevei şi Galaţiului: 8 puncte din şase meciuri.

Concedierile n-au motivat pe nimeni

Lângă Braşov, Farul a evoluat în nota ultimelor săptămâni. Jucătorii au vrut, n-au putut şi au greşit când le era lumea mai dragă. Accidentarea lui Crstian Silvăşan, care a ieşit de pe teren în minutul 26, a lăsat formaţia constănţeană practic fără unicul avantaj în faţa jucătorilor braşoveni, un atacant ca ex-timişoreanul fiind decisiv la acest nivel. Fără luciditate în faţa porţii adverse, Farul nu avea cum să bată o echipă careîn tur s-a apărat roic 90 de minute şi care iese din dubla cu marinarii cu 4 puncte puţin scontate, chiar şi de adversari.

Cronologic, gazdele au deschis scorul în minutul 5, când apărarea oaspete nici măcar nu se încălzise serios, iar Elek a profitat şi a înscris din 6 metri. Cu perspectiva repetării „filmului” din meciul cu Buzăul, marinarii s-au aruncat peste careul btraşovean, dar numai Bolat s-a dovedit inspirat cu o torpilă de la 25 de metri care a explodat sub transversala porţii lui Iacob, în minutl 23. Farul domina meciul la momentul egalării şi dădea impresia că va termina în picioare şi eventual cu 3 puncte în portofoliu, doar că la zece minute după gol, printre oportunităţi mai puţin clare, Silvăşan a suferit o posibilă ruptură musculară şi a ieşit de pe treen, lăsând echipa fără cap şi coadă.

Jocul s-a echilibrat subit, poate cu un plus pentru gazde, dispariţie liderului simţindu-se nu doar în ofensivă ci şi la mijloc. Totuşi, chiar şi fără Silvăşan, Farul putea pleca măcar cu un punct către litoral, doar că apărătorii au vrut neapărat să-i reaminteascălui Ion Răuţă de catastrofa anterioară şi au gafat impardonabil la un corner executat de Marin şi finalizat de Şerban dintr-un mănunchi de faişti adormiţi. Era minutul 72 şi nimic nu s-a mai schimbat până la final.

Ieri, preşedintele Neculai Tănasă a anunţat că demisionează astăzi, alături de vicele Mihai Terzi, urmând ca de club să se ocupe o altă echipă managerială care urmează a fi anunţată.

 

Au jucat

 

Unirea: Iacob – Vlăsceanu, Tatarciuc, I. Şerban (74 Barbu), Dumbravă – Postolache (46 Enceanu), N. Cristea, Burjan, S. Marin – L. Nicolae (88 Lita), Elek

Rezerve: Nagy – R. Barbu, Căpăţână, Marcăş, Iaru

Antrenor: Laszlo Balint

Farul: Curcă (cpt.) – Băjan, Buzea, Bumbac, Mansur – Ivanovici, Coconaşu (77 Igiroşanu), Tothăzan, N. Creţu – Silvăşan (34 Butoi), Bolat

Rezerve: Vl. Neagu – G. Anton, Năstase, Niţescu, Tarek

Antrenor: Ion Răuţă

BRĂILA

A detonat bomba

Dansatori pe sârmă din cauza greutăţilor financiare, fotbaliştii de la CF Brăila au găsit puterea să facă un rezultat mare: 3-1 cu FC Clinceni. Brăilenii au profitat de erorile mari ale oaspeţilor, care nu prea i-au băgat în seamă, şi au marcat prin Dima şi Câmpeanu, ultimul o dublă, ilfovenii reuşind doar un gol prin fostul stelist Stelian Stancu, din lovitură liberă, insuficient însă pentru a schimba ceva.

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă