23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportPonta: PNL e de acord pe ”Comisia Călăraşi”, Antonescu a crezut că...

Ponta: PNL e de acord pe ”Comisia Călăraşi”, Antonescu a crezut că vorbesc de altă comisie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că disputa din USL pe tema ”Comisiei Călăraşi” a fost ”o neînţelegere” între el şi Crin Antonescu.

”A fost o neînţelegere. Crin (Antonescu – n.r.) credea că vorbesc de alta comisie, a înţeles că e vorba de comisia de la Senat, eu am crezut că e de cea de anchetă. Pe Comisia Călăraşi deja e de acord”, a declarat Ponta. 

Premierul a mai spus că PNL va decide joi dacă îşi dă acordul pe ”Comsia Călăraşi”, dar că Parlamentul are deja un draft al comisiei parlamentare care se va constituit pentru a verifica retrocedările de terenuri agricole din Călăraşi.

Citeşte şi: Antonescu: Nu am vorbit cu Ponta despre Comisia Călăraşi, care urmează să ancheteze achiziţia de teren agricol a Ioanei Băsescu. Zgonea zice că s-a înţeles cu Chiţoiu şi Stroe

”Nu e vorba de o comisie despre o persoană fizică, e vorba de o comisie care să vadă cum s-a retrocedat terenul, mai ales că este terenul fostei staţiunii Fundulea. E vorba de afacere Călăraşi în care trebuie să aflăm adevărul, iar comisia parlamentară are dreptul de a cere informaţii de la toate instanţele în acest sens”, a mai spus prim-ministrul.

De asemenea, Ponta a adăugat că dacă PNL va fi de acord, săptămâna viitoare se va depune în Parlament cererea pentru constituirea comisiei.

Citeşte şi: Ponta: Antonescu, de acord cu înfiinţarea comisiei de anchetă Călăraşi

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, miercuri, că PNL nu şi-a dat acordul pentru ”Comisia Călăraşi”, care ar urma să verifice retrocedările agricole din judeţul Călăraşi şi, totodată, modul în care fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a intrat în posesia unor terenuri din fosta staţiune Fundulea.

Totodată, întrebat de jurnalişti dacă există armonie în Uniune, liderul PSD a susţinut că ”USL funcţionează”. 

”USL funcţionează atât timp cât proiectele importante de zilele acestea: descentralizarea, legea bugetului, finalizarea raport de revizuire a Constituţie, legile electorale. Cât acestea merg, eu zic că funcţionează”, a explicat Ponta.

Citeşte şi: Liberalii susţin că nu ştiu nimic de comisia Călăraşi anunţată de Ponta

De asemenea, premierul a răspuns acuzaţiilor aduce de Antonescu în urmă cu câteva zile, când a afirmat că liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, este ”un subordonat al domnului Ponta”.

”De trei ani de când există USL, nu am reproşat nimic în public niciunuia dintre partenerii mei. Nu am nici în USL, nici în PSD subordonaţi care să asculte de ordinele mele, ci am parteneri”, a mai spus premierul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă