14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSCANDAL în Franţa. Un preot francez, despre victimele din Paris: Erau siamezii...

SCANDAL în Franţa. Un preot francez, despre victimele din Paris: Erau siamezii teroriştilor

Un preot catolic francez, Hervé Benoit, a stârnit un val de critici în Franţa, după ce a scris, într-un editorial, că victimele din Paris erau siamezii teroriştilor şi că şi-au meritat soarta, pentru că au participat la concertul trupei rock “Eagles of Death Metal”, care l-a chemat pe Satana, scrie ziarul Le Figaro.

Arhiepiscopul de Lyon, cardinalul Philippe Barbarin, s-a arătat consternat de afirmaţiile preotului.  

Citeşte şi: Noi indicii despre teroristul Salah Abdeslam. Cum ar fi supravieţuit atentatorul sinucigaş, după atacurile de la Paris

Atât în cazul participanţilor la concert, cât şi al teroriştilor, avem de-a face cu “aceeaşi demolare a valorilor, aceeaşi amnezie, acelaşi infantilism, aceeaşi incultură… Unii erau hrăniţi forţat cu valori creştine interpretate în mod nebunesc: toleranţă, relativism, universalism, hedonism… Ceilalţi, hrăniţi cu valori musulmane devenite şi mai nebuneşti în contactul cu modernitatea: intoleranţă, dogmatism, cosmopolitismul urii…”, a scris preotul catolic, într-un editorial publicat pe site-ul Riposte-catholique.fr.

Hervé Benoit i-a descries pe spectatorii de la Bataclan drept “copii săraci ai generaţiei bobo (stilul social burghezo-boem – n.r.), aflaţi în transă extatică”, “morţi din punct de vedere spiritual, iar asasinii, fraţii lor siamezi”, a mai scris preotul.

Citeşte şi: Povestea lui Ahmed, egipteanul expulzat din Franța, după raidurile antitero de la Saint-Denis

“Nu este vorba de o revenire la Evul Mediu (…), este vorba de postmodernism în absurditatea sa. Este drama umanismului ateu, care îl iubeşte pe diavol, care iubeşte moartea, violenţa şi care …îi omoară! (…) 130 de morţi este groaznic! Dar 600 de morţi ce înseamnă? Este cifra avorturilor făcute în Franţa într-o singură zi. Unde este adevărata oroare?!”, a adăugat el. 

Citeşte şi: Mamele tinerilor înrolați în Statul Islamic, victimele din umbră ale extremismului musulman

Totodată, Hervé Benoit a evocat o melodie a trupei rock, care a fost interpretată în seara atentatelor, a cărei temă ar fi diavolul. “Invocaţi diavolul în glumă? El vă va lua în serios. Un exorcist extraordinar mi-a spus chiar în ziua atentatelor: <<Dacă îi deschideţi uşa, el este încântat să intre>>”, a scris preotul.

În atacul de la sala de concerte Bataclan din Paris, din 13 noiembrie, au omorâte 89 de persoane. Alte zeci de persoane au fost ucise la terase şi restaurante din Paris. În total, 130 de oameni au fost ucise în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

 

Cele mai citite

Cotnari, partener oficial de vin al Galei Premiilor Gopo 202

Cotnari, una dintre cele mai prestigioase crame din România, anunță că va fi partener oficial de vin al celei de-a 18-a ediții a Galei...
Ultima oră
Pe aceeași temă