7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSportVIDEO. UPDATE. Senatul a respins proiectul RoลŸia Montanฤƒ. Ilie Sรขrbu: Raportul, trimis...

VIDEO. UPDATE. Senatul a respins proiectul RoลŸia Montanฤƒ. Ilie Sรขrbu: Raportul, trimis la Parchet

UPDATE: Senatul a respins proiectul de lege privind RoลŸia Montanฤƒ, în forma transmisฤƒ de Guvern, informeazฤƒ Mediafax.

Senatul a adoptat, astfel, cu voturi 119 voturi „pentru”, 3 voturi „împotrivฤƒ” ลŸi 6 abลฃineri, Raportul elaborat de Comisia parlamentarฤƒ specialฤƒ pentru RoลŸia Montanฤƒ, care este de respingere a proiectului de lege în forma transmisฤƒ de Guvern.

Actul normativ are caracter organic, iar Senatul este prima camerฤƒ sesizatฤƒ, Camera Deputaลฃilor fiind forul decizional.

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu a declarat, marลฃi, în cadrul dezbaterilor privind RoลŸia Montanฤƒ, cฤƒ raportul comisiei parlamentare a fost trimis la Parchetul General, transmite Mediafax.

„Pentru liniลŸtea celor implicaลฃi în ceea ce a însemnat acest proiect, de când s-a aprobat, de când s-au fฤƒcut transferurile ลŸi pânฤƒ astฤƒzi, raportul a fost trimis la Parchetul General”, a spus Sârbu.

El a arฤƒtat cฤƒ, mฤƒcar pentru aceste fapte care s-au desfฤƒลŸurat în derularea proiectului RoลŸia Montanฤƒ, important este cฤƒ aceste acte s-au desecretizat, pentru cฤƒ, în „stil clasic românesc, când facem prostii, le secretizฤƒm”. „Ei, uite cฤƒ se întâmplฤƒ sฤƒ se ลŸi desecretizeze”, a adฤƒugat liderul PSD.

El a mai arฤƒtat cฤƒ Parchetul probabil lucreazฤƒ, deลŸi existฤƒ o aglomeraลฃie mare de sesizฤƒri.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/65cf83ecfe0078c211d15c7eae443cd5/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

„Vine vremea, ลŸi dupฤƒ ลŸase ani, ลŸi dupฤƒ opt ani. Trece timpul, trece, dar nu trec ลŸi dosarele penale. Mฤƒcar aceastฤƒ satisfacลฃie sฤƒ o avem, noi, parlamentarii, cฤƒ am fฤƒcut luminฤƒ într-un caz. Nu mฤƒ refer la personae, nu ลŸtiu care e vinovฤƒลฃia unuia sau a altuia, dar Parchetul, când are în faลฃฤƒ un document atât de important de la Parlamentul României, nu de la o Camerฤƒ, nu cred cฤƒ îลŸi va permite sฤƒ se joace”, a mai declarat Ilie Sârbu.

El a continuat: „LiniลŸtea celor care au dat aceste semnฤƒturi în mod abuziv, ilegal, a început sฤƒ disparฤƒ, iar aceasta este satisfacลฃia parlamentarilor, care nu au pierdut timpul degeaba. (…) Cei care au fost implicaลฃi, pฤƒrerea mea e cฤƒ nu vor avea sฤƒrbฤƒtori liniลŸtite”.

Ilie Sârbu a mai spus cฤƒ nu se poate vorbi despre un faliment al Guvernului dacฤƒ unele ordonanลฃe cad în Parlament, pentru cฤƒ asta înseamnฤƒ cฤƒ Parlamentul îลŸi face datoria, iar cenzura ultimฤƒ, a Parlamentului, funcลฃioneazฤƒ.

PreลŸedintele Comisiei pentru RoลŸia Montanฤƒ, Darius Vâlcov, a propus, marลฃi, plenului Senatului, sฤƒ respingฤƒ proiectul de lege privind exploatarea, propus de Guvern, relateazฤƒ Mediafax.

Comisia atrage atenลฃia asupra unor posibile încฤƒlcฤƒri ale legislaลฃiei în vigoare pe parcursul derulฤƒrii proiectului de exploatare minierฤƒ de la RoลŸia Montanฤƒ ลŸi recomandฤƒ desecretizarea licenลฃei ลŸi a documentelor clasificate aferente prezentului proiect minier (mai puลฃin a hฤƒrลฃilor ลŸi a documentelor referitoare la zฤƒcฤƒmânt).

La rândul sฤƒu, reprezentantul Guvernului, secretarul de stat Gheorghe Hogea, a spus cฤƒ Executivul susลฃine punctul de vedere al comisiei speciale privind respingerea proiectul de lege.

La începutul dezbaterilor, senatorii au discutat în contradictoriu privind timpul de dezbatere propus de Darius Vâlcov, respectiv de numai 45 de minute.

În cele din urmฤƒ, propunerea a fost preluatฤƒ de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, ลŸi a fost adoptatฤƒ cu 77 de voturi „pentru”, 17 voturi „împotrivฤƒ” ลŸi o abลฃinere.

Senatul dezbate acest proiect în calitate de primฤƒ Camerฤƒ sesizatฤƒ.

Senatorii dezbat marลฃi, în plen, proiectul de lege despre exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul RoลŸia Montanฤƒ ลŸi stimularea ลŸi facilitarea dezvoltฤƒrii activitฤƒลฃilor miniere în România, informeazฤƒ Mediafax.

ลžedinลฃa va începe la ora 9.00, sesiunea de declaraลฃii politice fiind amânatฤƒ pentru sฤƒptฤƒmâna viitoare.

Întrebat de ce s-a renunลฃat la dezbaterea, anterior, a proiectului la Comisia economicฤƒ ลŸi la Comisia pentru administraลฃie publicฤƒ, el a rฤƒspuns cฤƒ un proiect de lege poate sฤƒ intre în plen ลŸi fฤƒrฤƒ raport dacฤƒ raportul nu a fost depus la timp sau nu a fost finalizat în termen.

„Dacฤƒ o lege poate sฤƒ intre în plen fฤƒrฤƒ raport ลŸi se dezbate în plen, cu atât mai mult poate sฤƒ intre în plen cu un raport fฤƒcut de o comisie specialฤƒ, la care au participat toate grupurile parlamentare, care a fost o comisie foarte transparentฤƒ. Nu existฤƒ temei legal sฤƒ spunem cฤƒ nu se îndeplineลŸte o procedurฤƒ parlamentarฤƒ”, a subliniat senatorul PSD.

Acesta a spus cฤƒ este vorba doar despre „o variantฤƒ mai scurtฤƒ”.

„Nu se încalcฤƒ în niciu fel regulamentul, e perfect acoperit din punct de vedere procedural, ba chiar aลŸ putea spune cฤƒ e decizie înลฃeleaptฤƒ, pentru ca sฤƒ terminฤƒm cât mai repede printr-un vot, sฤƒ arฤƒtฤƒm cฤƒ nu avem nimic de ascuns, ci, din contrฤƒ, cฤƒ dorim sฤƒ finalizฤƒm cât mai repede aceastฤƒ procedurฤƒ”, a mai declarat Cristian Dumitrescu.

El a spus cฤƒ proiectul a fost programat pentru marลฃi dimineaลฃa pentru a acorda suficient timp pentru dezbaterea raportului comisiei speciale.

„Probabil, se va stabili un timp rezonabil la propunerea preลŸdintelui de comisie, care va fi împฤƒrลฃit în aลŸa fel încât fiecare dintre grupurile parlamentare sฤƒ îลŸi poatฤƒ exprima poziลฃia faลฃฤƒ de raportul de respingere”, a precizat el.

„S-a lucrat foarte mult în aceastฤƒ comisie, raportul este unul extrem de consistent, deci dezbaterea va fi poate mai deosebitฤƒ, mai lungฤƒ decât în mod normal”, a completat el.

Senatul va dezbate acest proiect de lege, care are caracter organic, în calitate de primฤƒ Camerฤƒ sesizatฤƒ.

Termenul de adoptare tacitฤƒ a acestui proiect de act normativ este 27 noiembrie.

Comisia parlamentarฤƒ specialฤƒ a respins, în 11 noiembrie, cu 17 voturi „pentru” ลŸi douฤƒ abลฃineri, proiectul Guvernului privind exploatarea minierฤƒ de la RoลŸia Montanฤƒ.

Cele mai citite

Fii brand รฎntรขi la tine acasฤƒ

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbrฤƒ, deศ™i au nevoie de luminฤƒ ศ™i soare mult, produsele romรขneศ™ti sunt rara avis pe rafturile marilor...

Anunศ› public pentru autorizaศ›ie de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social รฎn BucureลŸti Sectorul 4, Bulevardul Mฤ‚Rฤ‚ลžEลžTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, รฎnregistratฤƒ cu numฤƒr...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ