8 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPrimar din Constanลฃa, condamnat la รฎnchisoare

Primar din Constanลฃa, condamnat la รฎnchisoare

Primarul localitฤƒลฃii Castelu a fost condamnat de Curtea de Apel Constanลฃa la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Acesta fusese trimis în judecatฤƒ în aprilie 2012. În primฤƒ instanลฃฤƒ a fost achitat, dar magistraลฃii Curลฃii de Apel au admis recursul Parchetului de pe Lângฤƒ Judecฤƒtoria Medgidia.

Edilul va achita ลŸi cheltuielile de judecatฤƒ, de 2.500 de lei. Prefectul Constanลฃei, Eugen Bola, a declarat cฤƒ primarul va fi eliberat din funcลฃie ลŸi în localitate se vor organiza alegeri anticipate. Din cauza acestui dosar, Anghel, membru PDL, a fost inclus pe lista neagrฤƒ a partidului, redactatฤƒ de Monica Macovei, ลŸi nu a candidat la alegerile parlamentare. Anghel se apฤƒrea atunci spunând cฤƒ prin sentinลฃa civilฤƒ nr. 2007/C din 05.10.2007 a Judecฤƒtoriei Medgidia, Comisia Localฤƒ de Fond Funciar Castelu a fost obligatฤƒ sฤƒ îl punฤƒ în posesie pe reclamant cu suprafaลฃa de 6 hec-tare, teren arabil. Ulterior, documentaลฃia a fost înaintatฤƒ spre soluลฃionare Comisiei Judeลฃene de Fond Funciar Constanลฃa în vederea eliberฤƒrii titlului de proprietate care a fost emis la data de 13.06.2012, titlu de proprietate înmânat reclamantului.

Astfel, explicฤƒ el, acลฃiunea reclamantului îndreptatฤƒ asupra sa „este nefondatฤƒ deoarece principalii factori care au dus la întârzierea emiterii titlului de proprietate au fost: Comisia Judeลฃeanฤƒ de Fond Funciar Constanลฃa ลŸi Secretarul comunei (ลŸi al Comisiei Locale de Fond Funciar) care (…) nu a fฤƒcut demersurile legale pentru întocmirea documentaลฃiei ลŸi transmiterea acesteia cฤƒtre Comisia Judeลฃeanฤƒ de Fond Funciar”. 

REACลขIE

Ameninลฃฤƒ cu plângrerea penalฤƒ

Gigi Chiru, preลŸedintele organizaลฃiei judeลฃene Constanลฃa a Partidului Democrat Liberal, a precizat cฤƒ a luat act cu surprindere de cele declarate de prefectu referitor la suspendarea primarului. „Nu comentez decizia instanลฃei, însฤƒ consider declaraลฃia prefectului ca fiind iresponsabilฤƒ. În opinia mea, Eugen Bola s-a grฤƒbit sฤƒ se pronunลฃe cu privire la suspendarea lui Nicolae Anghel fie pentru cฤƒ nu cunoaลŸte legea, fie pentru cฤƒ ne anunลฃฤƒ cฤƒ intenลฃioneazฤƒ sฤƒ sฤƒvârลŸeascฤƒ un abuz de funcลฃie. În acest caz, ne vom vedea nevoiลฃi sฤƒ-i facem o plângere penalฤƒ pentru abuz în serviciu.

Mai mult, îl rog pe domnul prefect Bola sฤƒ citeascฤƒ articolul 15 alineatul e al Legii 393 din 2004 privind statutul aleลŸilor locali care spune, calitatea de primar înceteazฤƒ, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul condamnฤƒrii, prin hotฤƒrâre judecฤƒtoreascฤƒ rฤƒmasฤƒ definitivฤƒ, la o pedeapsฤƒ privativฤƒ de libertate. AลŸadar, prefectul Bola ar trebui sฤƒ fie cel puลฃin mai atent atunci când decide sฤƒ facฤƒ declaraลฃii referitoare la suspendarea unui primar”.

 

      

 

Cele mai citite

Un atac rusesc asupra oraศ™ului ucrainean Dnipro a ucis trei oameni ศ™i a rฤƒnit alศ›i 18

Cel puลฃin trei civili au fost uciลŸi ลŸi alลฃi 18 au fost rฤƒniลฃi รฎntr-un atac cu rachete ลŸi drone explozive ruseลŸti lansat asupra oraลŸului...

Atacul victimelor

Privind la conflictele majore din ultimii ani, rฤƒzboiul din Ucraina ศ™i cel din Orientul Mijlociu, putem observa un numitor comun รฎn politica de rฤƒzboi....

Bฤƒrbat gฤƒsit decedat รฎntr-un parc din Craiova. Poliศ›ia a deschis o anchetฤƒ

Un bฤƒrbat a fost gฤƒsit decedat, marศ›i dupฤƒ-amiazฤƒ, รฎn Parcul Mureศ™ din municipiul Craiova. Poliศ›ia a fost sesizatฤƒ ศ™i la faศ›a locului s-au deplasat...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ