7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialRetragerile de pรขnฤƒ la 500 euro pe lunฤƒ de la bancomate, fฤƒrฤƒ...

Retragerile de pรขnฤƒ la 500 euro pe lunฤƒ de la bancomate, fฤƒrฤƒ comisioane รฎn Ungaria

Parlamentul de la Budapesta a adoptat o lege care eliminฤƒ, începând de la 1 februarie, comisioanele bancare pentru douฤƒ retrageri pe lunฤƒ de la bancomate, care totalizeazฤƒ pânฤƒ la 150.000 de forinลฃi (circa 500 de euro), nivelul salariului mediu din Ungaria, transmite Mediafax.

Mฤƒsura va genera instituลฃiilor de credit pagube de 42 de miliarde de forinลฃi (141 milioane de euro), a declarat secretarul Ascociaลฃiei Bฤƒncilor din Ungaria, Levente Kovacs.

CiteลŸte ลŸi: Românii s-au obiลŸnuit cu plฤƒลฃile electronice

Deoarece bฤƒncile nu vor mai putea transfera clienลฃilor taxa de 0,6% impusฤƒ de guvern asupra tuturor tranzacลฃiilor financiare, acestea vor fi nevoite sฤƒ asigure un serviciu gratuit, dar sฤƒ plฤƒteascฤƒ taxe pentru acesta.

„Este ca ลŸi cum statul ar impune o taxฤƒ celor care lucreazฤƒ în folosul comunitฤƒลฃii”, a spus Kovacs.

CiteลŸte ลŸi: Cum „pฤƒcฤƒleลŸti” bฤƒncile la plata comisioanelor

Conform publicaลฃiei Portfolio, bฤƒncile vor gฤƒsi, probabil, o modalitate de a tranfera povara financiarฤƒ din nou asupra clienลฃilor, prin majorarea altor comisioane.

Pentru a putea beneficia de retragerile fฤƒrฤƒ comisioane, clienลฃii bฤƒncilor trebuie sฤƒ înregistreze o cerere la instituลฃia de credit, online sau scris, pânฤƒ la 20 ianuarie.

CiteลŸte ลŸi: Cât de mult poate influenลฃa BNR costurile creditului?

Cele mai citite

Fii brand รฎntรขi la tine acasฤƒ

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbrฤƒ, deศ™i au nevoie de luminฤƒ ศ™i soare mult, produsele romรขneศ™ti sunt rara avis pe rafturile marilor...

Pensionare anticipatฤƒ pentru romรขnii care locuiesc รฎn zone poluate

Un proiect legislativ, adoptat tacit de Senat, reintroduce aceastฤƒ pensionare anticipatฤƒย  De la 1 septembrie, noua Lege a pensiilor a รฎnlocuit-o pe cea anterioarฤƒ ศ™i...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ