Prăjiturelele cu merişoare confiate sunt delicioase, excelente la ceai sau cafea. Se pregătesc uşor, cu ingrediente la îndemână, potrivit reţetei sugerate de allrecipes.com.
Ingrediente
- 400 g de făină
- ¼ liguriţe cu praf de copt
- 1/8 linguriţe cu sare
- 200 g de unt, moale
- 150 g de zahăr pudră
- două linguriţe cu esenţă de vanilie
- ½ linguriţe cu esenţă de migdale
- o lingură coajă de portocală rasă
- 400 g de merişoare confiate
Mod de pregătire
Într-un bol, se amestecă făina, praful de copt şi sarea.
Într-un bol mare, se amestecă untul şi zahărul pudră, cu un mixer electric, până când se formează o pastă fină. Apoi, se adaugă coaja rasă de portocală şi esenţele de vanilie şi migdale.
După aceea, se adaugă compoziţia cu făină în cea cu unt. Se amestecă până când se încorporează.
Se adaugă merişoarele şi se amestecă.
Apoi, se împarte aluatul în două, după care se roluieşte fiecare parte în suluri de aproximativ 17 cm. Se învelesc în folie alimentară sau hârtie cerată şi se dau la frigider pentru cel puţin patru ore.
Se preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius.
Apoi, se taie aluatul în felii de aproximativ un centimetru grosime, după care se aşază feliile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, la aproximativ doi centimetri distanţă una faţă de alta.
Se dă tava la cuptor pentru 10 minute.