27.3 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportCe spun oficialii PE despre aderarea României la Schengen

Ce spun oficialii PE despre aderarea României la Schengen

Raportorii pe migraţie şi azil ai Parlamentului European au declarat că trebuie îmbunătăţite regulile Schengen, pentru a oferi securitate Europei, iar aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen nu trebuie suspendată, informează Mediafax.

Raportorul special al Ombudsmanului european pe tema Frontex, Ska Keller, a declarat că nu înţelege motivele pentru care a fost suspendată aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, în condiţiile în care majoritatea membrilor Parlamentului au fost, iniţial de acord cu aderarea.  

Mai mult, Ska Keller a subliniat că „Schegen este pentru noi toţi, este unul din lucrurile care face Europa tangibilă pentru cetăţeni şi nu ar trebui să ne atingem de asta sub nicio formă”.

Totodată, Sylvie Guillaume, din grupul socialiştilor şi raportor pe tema ţărilor de origine sigure, crede că o îmbunătăţire a spaţiului Schengen este posibilă, „dacă luăm toate resursele care ţin de regulile Schengen şi ne folosim de acestea”.

Citeşte şi: Președintele PE: Uniunea Europeană este în PERICOL să se destrame

Mai mult, Guillame a explicat că nu este necesar să se testeze un nou tip de Schengen între ţările mari şi cele mici.

„Trebuie să ne gândim de ce a apărut Schengen în primul rând, a fost despre controlul graniţelor externe pentru a permite mişcarea liberă în interior, ceea ce nu e cazul în ceea ce priveşte graniţele externe”, a spus Guillaume.

Socialista a mai spus că este necesară o politică europeană comună în privinţa migraţiei şi azilului pentru rezolvarea crizei refugiaţilor.

Jose Manuel Fernandes, din grupul popularilor europeni, raportor special al Ombudsmanului european pe tema Frontex, este de părere că graniţele externe ale Uniunii Europene trebuie întărite, iar căderea spaţiului Schengen înseamnă, de fapt, căderea Uniunii Europene.

Citeşte şi: UE continuă demersurile pentru SUSPENDAREA spațiului SCHENGEN

„Căderea Schengen înseamnă căderea Uniunii Europene. Trebuie să îmbunătăţim ce avem în materie de graniţe externe, este o obligaţie a statelor membre şi a întregii Europe. Trebuie să oferim securitate Europei şi putem face asta prin întărirea graniţelor externe”, a spus Fernandes.

 

 

Cele mai citite

Alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Cu cine intră în cursă Maia Sandu pentru un nou mandat

Republica Moldova se pregătește de alegeri prezidențiale, cu un numaăr de candidați record înscrişi pe listele de candidați. Maia Sandu, actualul președinte al Republicii Moldova...

Site-urile ANAF și Ministerului Finanțelor vor fi indisponibile temporar pentru mentenanță

Joi, 26 septembrie 2024, site-urile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și Ministerului Finanțelor (MF) vor fi supuse unor lucrări de mentenanță programate, conform...

Ursul nu e Ursula

Domnul Stoican, primarul comunei Arefu, este exasperat de asaltul urșilor. Și pe bună dreptate, nu numai Arefu devenind bulevardul urșilor, ci foarte multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă