16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportPonta despre acordul cu FMI: Nu mai vreau să împărţim Guvernul între...

Ponta despre acordul cu FMI: Nu mai vreau să împărţim Guvernul între cei buni şi cei răi

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că liberalul Daniel Chiţoiu va conduce negocierile cu FMI şi l-a contrazis pe liderul PNL, Crin Antonescu, care susţinea că un acord cu FMI este un ”handicap” în evoluţia economică a ţării. 

„Am considerat că e normal ca ministrul de Finanţe, vicepremier, să conducă aceste discuţii (cu FMI – n.r.), pentru că nu mai vreau să împărţim Guvernul între cei buni, care nu vor cu FMI, şi vor să se dea bani la toată lumea, şi cei răi, care nu vor să dea bani. Aşa că domnul Chiţoiu stabileşte dacă poate da bani, dacă nu poate nu da bani”, a spus Ponta.

Premierul a mai spus că Executivul are un ministru de Finanţe liberal, în care el, ca premier, are o încredere totală că va prezenta cea mai bună variantă posibilă pentru bugetul pe 2014.

„Dar povestea asta cu opoziţia de la putere cred că poate o trecem de data asta. E aşa uşor să vorbeşti la televizor, după care să zici să dam bani”, a spus Ponta.

De asemenea, Ponta l-a contrazis pe Crin Antonescu, care susţinea că acordul cu FMI este o situaţie „nefericită şi temporară” şi un „handicap”, pentru că România nu poate avea, cu adevărat, o politică economică, notând că România are nevoie de acest acord.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă