Pan de Pascua este un chec plin cu fructe confiate, înmuiate în rom, migdale şi nuci. Desertul este aspectuos şi delicios şi se pregăteşte uşor, cu ingrediente la îndemână, potrivit reţetei sugerate de Popsugar.
Ingrediente
- 100 g de fructe confiate
- 100 ml de rom
- 300 g de făină
- trei linguriţe cu praf de copt
- două linguriţe cu scorţişoară
- 1/2 linguriţe cuişoare
- 1/2 linguriţe cu nucşoară
- 1/4 linguriţe cu sare
- 200 g de unt
- 100 g de zahăr brun
- trei ouă, cu albuşurile şi gălbenuşurile separate
- o linguriţă cu esenţă de vanilie
- 200 ml de lapte
- 100 g de migdale
- 100 g de nuci
- 100 g de stafide
- 100 g de merişoare
- o lingură cu zeamă de lămâie
Mod de pregătire
Se înmoaie fructele uscate în rom, se acoperă şi se lasă la o parte timp de trei ore.
Se preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius.
Se tapetează cu unt şi făină o tavă circulară, cu gaură în mijloc.
Într-un bol mediu, se amestecă făina, praful de copt, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara şi sarea.
Într-un bol separat, cu ajutorul unui mixer mobil, se amestecă untul şi zahărul, până când se formează o pastă fină.
Apoi, se adaugă gălbenuşurile şi esenţa de vanilie şi se amestecă bine, până când se încorporează.
Se adaugă amestecul cu făina şi laptele, treptat, amestecând până când se încorporează.
După aceea, se scurg fructele confiate şi se adaugă în aluat, odată cu migdalele, nucile, stafidele, merişoarele şi zeama de lămâie. Se amestecă totul, cu ajutorul unei spatule.
Într-un bol mic, se bat albuşurile spumă, după care se adaugă în aluat.
Apoi, se pune aluatul în tavă şi se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.
Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în tavă timp de 15 minute, după care se scoate din tavă şi se mai lasă la răcit timp de 15 minute.