13.4 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialObama, la Pentagon, luni, pentru bilanțul luptei împotriva teroriştilor SI

Obama, la Pentagon, luni, pentru bilanțul luptei împotriva teroriştilor SI

Președintele american Barack Obama, care depune eforturi pentru a-i convinge pe americani în legătură cu meritele strategiei sale împotriva grupării teroriste Statul Islamic (SI), va merge, luni, la Pentagon, pentru a face un bilanț al eforturilor militare în curs în Irak și Siria, relatează AFP, citată de Agerpres. 

La opt zile după o alocuțiune solemnă pronunțată din Biroul Oval, Barack Obama va reuni Consiliul Național de Securitate (NSC), apoi va face o declarație, a anunțat vineri purtătorul său de cuvânt, Josh Earnest.

Acesta a precizat că executivul își reevaluează “în permanență” strategia și că nu trebuie așteptat un “anunț deosebit” ori o schimbare semnificativă de direcție.

Președintele american este sensibil la numeroasele apeluri ale adversarilor săi republicani în favoarea unei reorientări complete a strategiei? “Am observat pur și simplu că aceia care solicită, și solicită insistent, o schimbare nu propun nici cea mai mică soluție alternativă”, a răspuns purtătorul de cuvânt.

Potrivit unui sondaj recent CNN/ORC, mai mult de două treimi dintre americani (68%) consideră că răspunsul militar în fața SI nu a fost destul de agresiv, iar 60% dintre persoanele chestionate dezaprobă modul în care președintele face față amenințării teroriste.

Coaliția internațională condusă de Statele Unite efectuează lovituri aeriene în Irak și Siria, încercând mai ales să dezorganizeze SI prin eliminarea liderilor grupării. Washingtonul a anunțat joi uciderea la sfârșitul lunii noiembrie a lui Abu Salah, “unul din responsabilii financiari cei mai importanți și mai experimentați” ai grupării jihadiste.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...
Ultima oră
Pe aceeași temă