16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportSimona Creţu se retrage din competiţia PDL pentru prezidenţiale

Simona Creţu se retrage din competiţia PDL pentru prezidenţiale

Simona Creţu s-a retras din competiţia pentru desemnarea candidatului PDL la alegerile prezidenţiale, informează Mediafax.

Liderul PDL Bihor, Gavrilă Ghilea a declarat că Simona Creţu s-a retras din „motive personale”, în timp ce şeful Comisiei de Etică din partid, Daniel Buda, a spus că lui Creţu i s-a retras candidatura întrucât nu are 35 de ani.

Preşedintele PDL Bihor, senatorul Găvrilă Ghilea, a anunţat, miercuri, la întâlnirea de la Oradea cu posibilii candidaţi ai partidului la alegerile prezidenţiale, la care au participat prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă, faptul că a treia persoană înscrisă în cursa internă, Simona Creţu, a renunţat la competiţie.

„Simona Creţu şi-a depus ieri (marţi – n.r.) o cerere de renunţare, la sediul partidului din Bucureşti, unde mă aflam şi eu, întâmplător”, a spus Ghilea.

Întrebat dacă Simona Creţu a precizat şi motivul gestului său, liderul PDL Bihor a spus că ea nu a menţionat nicio altă explicaţie decât „motive personale”.

Pe de altă parte, preşedintele Comisiei de Etică şi Litigii din PDL, Daniel Buda, a declarat, miercuri, că Simonei Creţu i s-a retras candidatura deoarece aceasta nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie în privinţa vârstei.

„Comisia de Etică şi Litigii a PDL a decis, duminică, retragerea candidaturii Simonei Creţu. Comisia, care a analizat iniţial candidatura, a constatat, ulterior, că doamna Creţu nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de Constituţie pentru funcţia de preşedinte, neavând 35 de ani. Doamna Creţu are 34 de ani”, a spus Buda.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă