16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu: România şi Polonia au politici comune în domeniul energetic

Antonescu: România şi Polonia au politici comune în domeniul energetic

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Republicii Polone, Bronislav Komorowski, potrivit unui comunicat de presă.

”România şi Polonia sunt parteneri apropiaţi, de încredere, cu interese strategice compatibile, cu viziuni comune privind importanţa Parteneriatului estic, importanţa relaţiei transatlantice, dar şi promovarea unei politici comune la nivel european în domeniul energetic”, a declarat Crin Antonescu.

La rândul său, Bronislav Komorowski a subliniat că Polonia şi România cooperează foarte bine în cadrul NATO şi în cadrul Uniunii Europene, precum şi în planurile de politică externă şi economie.

Una dintre temele de interes abordate în cadrul întrevederii oficiale a vizat Summitul de la Vilnius, crearea unei perspective clare în procesul de aderarea a statelor membre ale Parteneriatului estic, precum Republica Moldova şi Ucraina.

O altă temă abordată a vizat aderarea României la Spaţiul Schengen, partea polonă reafirmând sprijinul pentru ţara noastră în acest sens.

Pe de altă parte, domnul Crin Antonescu şi-a exprimat satisfacţia pentru dinamica pozitivă a relaţiilor bilaterale între Polonia şi România, menţionând „interesul părţii române pentru organizarea unei şedinţe comune între cele două state”. În plus, partea română a mulţumit Poloniei pentru sprijinul permanent acordat comunităţii poloneze din România.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă