25.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCutremur la Crimă Organizată

Cutremur la Crimă Organizată

Inspectoratul General al Poliţiei Române a comunicat rezultatul controlului care a vizat activitatea şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Aurelian Pavel. În urma finalizării cercetărilor efectuate de Consiliul Superior de Disciplină, acesta a fost retrogradat din funcţie. 

Practic, pedeapsa este „trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, în conformitate cu prevederile Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului şi ale Ordinului ministrului nr.400/2004 privind regimul disciplinar al personalului din M.A.I., pentru deficienţe în activitate”.

Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de şeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO. Aurelian Pavel a declarat, ieri, că va contesta decizia.

”Voi contesta aceasta măsura, atât pe cale ierarhică, cât şi în istanţă. Sunt dezamăgit de faptul că, încă o dată, aflu din mass-media hotărâri şi decizii interne. Cred că după 23 de ani dedicaţi Poliţiei Române, din care 9 ani la comanda unor structuri de Combatere a Crimei Organizate, cu rezultate de exceptie singulare în istoria Poliţiei Române, după câştigarea în doi ani consecutivi de către Brigada pe care o conduc a titlului de Poliţistul anului la categoria Combaterea criminalităţii organizate pentru cazurile Tonele de cocaină şi caul Băhăian,  aveam dreptul măcar la respect”, a spus Aurelian Pavel.

Verificările au pornit după ce în presă a apărut o listă  ce conţine presupuse cadouri pe care şefi din poliţie ar fi trebuit să le primească de la subalternii din Constanţa. Ofiţerii ar fi trebuit să primească, de la subalternii din Constanţa, peşte şi sticle cu vin şi cu whisky.

 

Cele mai citite

Cluj-Napoca: Marcel Ciolacu a testat un nou model de mașină electrică

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de maşină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă