13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCum este Delta Dunării promovată pe tot globul

Cum este Delta Dunării promovată pe tot globul

Delta Dunării este, începând de la începutul săptămânii, promovată online de către tour-operatorul german TUI. A durat doi ani de muncă din partea părţii române, dar specialiştii spun că, acum, zona apare în oferta a 25.000 de tour-operatori din întreaga lume.

Ideea a pornit de la o constatare simplă: modul clasic de promovare, cel prin broşuri, este scump şi relativ ineficient. ”Modelul clasic este perimat, în sensul în care numărul de broşuri este în continuă scădere. În Scandinavia, de exemplu, s-a ajuns la 80% rezervări online. În Germania este încă undeva la sub 50% partea de online, dar acesta este trendul.

În aceste condiţii, TUI a conceput un engrosist, hotelbeds.com, adică cineva care vine paturi în toată lumea. Există doi în lume. Aceşti engrosişti acoperă tot globul. De la ei se alimentează consolidatorii regionali. Aceştia sunt specializaţi într-o anumită zonă. În ei se ”înţeapă” tour-operatori şi agenţii de turism, care folosesc produsele sale. Conceptul este foarte simplu: nu mai public mii de broşuri, ci expun produsele aici”, spune Ciprian Popescu, reprezentantul TUI în România. În această reţea există 5.500 de tour-operatori şi 25.000 de agenţii de turism din întraga lume, ceea ce duce la o expunere mult mai mare decât cea clasică, la preţuri mult mai mici. Reţeaua funcţionează exact ca o reţea comercială de distribuţie de mărfuri.

Partea interesantă este că engrosistul online are în ofertă peste 30.000 de hoteluri, cu care are contracte proprii. Din această cauză, dezvoltarea reţelei a durat mult, circa şapte ani. Pentru România acest sistem s-a mai aplicat punctual pentru câteva destinaţii de city-break. Pentru a putea deschide o destinaţie nouă în acest imens magazin virtual, este nevoie de minimum 15 produse. ”Este un moment istoric pentru viitorul Deltei şi sunt convins că împreună vom reuşi să promovam aceste frumuseţi şi să le facem accesibile tuturor profesioniştilor în domeniu“, a afirmat Iulian Beiu, Contracting Manager  TUI.

Mingea e în terenul hotelierilor

Faptul că eşti promovat pe o astfel de piaţă nu înseamnă neapărat şi un număr mare de turişti. Hotelierii din Deltă va trebui să înveţe să lucreze în acest sistem. Lucrurile nu sunt simple nici din punct de vedere tehnic, nici managerial. Fiind o reţea globală, preţurile sunt uşor de comparat, dar sunt şi alte lucruri care contează. Hotelurile mari, spun experţii, au persoane care sunt angajate cu normă întreagă pentru eficientizarea afacerii. Să ştii să scazi preţul atunci când nu este cerere este numai unul (şi cel mai uşor) dintre sarcinile acestora.

Numărul de turişti nu este important

Întrebat câţi turişti vor veni prin acest nou sistem, Ciprian Popescu are un răspuns dezarmant: nu contează dacă sunt 100 sau 10.000. Explicaţia este că se doreşte maturizarea destinaţiei Delta Dunării. Este mai important câţi turişti vor veni peste doi ani, nu anul viitor. O dorinţă este însă exprimată de Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării. ”Sperăm la circa 3.000 de turişti anul viitor”, spune ea, pe baza unor estimări. Cert este însă că va dura, după cum afirma tot ea, câteva luni pentru a putea măsura efectele acestui tip de promovare. Cert este, de asemenea, că Delta Dunării a ajuns să fie promovată pe o piaţă la care au acces zeci de milioane de potenţiali clienţi.

Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă