16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportMinistrul de Externe al ungariei: Autonomia Ţinutului Secuiesc nu încalcă nici o...

Ministrul de Externe al ungariei: Autonomia Ţinutului Secuiesc nu încalcă nici o legislaţie ori Constituţia României

Ministrul de Externe al Ungariei, Janos Martonyi, a declarat că nici o formă de autonomie nu încalcă Constituţia României ori legile internaţionale şi europene, transmite Mediafax.

Martonyi  a răspuns unor critici cu privire la marşul secuilor şi presiunile maghiarilor din Transilvania pentru obţinerea autonomiei.

„Nimeni nu vorbeşte despre o enclavă separată în mijlocul României”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare, care a adăugat că, dacă vasta majoritate a unei comunităţi cere o formă de administraţie autonomă sau autoguvernare, este un principiu democratic ca majoritatea să o ia în serios şi să declanşeze negocieri asupra implementării concrete a acesteia.

Citeşte şi: PPMT pune, din nou, placa autonomiei

Guvernul Ungariei continuă să susţină eforturile comunităţilor de maghiari din străinătate, a mai subliniat Martonyi.

O demonstraţie intitulată „marele marş al secuilor” a fost organizată, duminică, în partea centrală a României, pe o porţiune de 53 de kilometri de drum. În aceeaşi zi au fost organizate marşuri de susţinere în mai multe părţi ale Ungariei.

Premierul român Victor Ponta a declarat, luni, că va aborda cererea de autonomie a minorităţii maghiare în conformitate cu Constituţia României şi normele europene.

Citeşte şi: Plângere penală împotriva UDMR şi CNS, pentru Marşul secuilor

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă