13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialNouă medalii „tricolore“ la Sankt Petersburg

Nouă medalii „tricolore“ la Sankt Petersburg

România a cucerit nouă medalii la prima ediţie a Jocurilor Mondiale SportAccord, desfăşurate la Sankt Petersburg. Competiţia dedicată unor discipline de contact a fost iniţiată de către preşedintele organizaţiei sportive, Marius Vizer.

Întrecerile au fost dominate de reprezentanţii ţării gazdă, Rusia, care şi-au adjudecat 93 de medalii (47 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz). Podiumul general a fost completat de Franţa, cu 29 de medalii (12 de aur, 8 de argint şi 9 de bronz), respectiv Japonia, cu 20 de medalii (11 de aur, 5 de argint şi 4 de bronz).

România, care a delegat o echipă de 17 sportivi, a încheiat competiţia pe locul 20, cu nouă prezenţe pe podiumuri. Singura medalie de aur obţinută de sportivii „tricolori” aparţine lui Camil Moldovean, la ju-jitsu, învingător în meciul decisiv al categoriei 85 de kilograme, în faţa francezului naturalizat Abdul Hakim Djubali.

Medaliile de argint, în număr de trei, au fost adjudecate de: Marin Preda, la box, categoria +91 kilograme; Tiberiu Doniceanu, sabie; Traian Sandu – wushu, disciplina sanda, 85 kilograme.

Bronzul a revenit sportivilor: Enver Armis, box, categoria 49 kilograme; Mona Lisa Ion, ju jitsu, Ne Waza, 70 de kilograme; Daniela Hondiu, sambo, 56 de kilograme; Alexandru Niţă, savato, 65 de kilograme; Sorin Florea, lupte, pankration. Una dintre favoritele competiţiei, spadasina Ana Maria Brînză, a ratat finala, după ce în semifinale a fost învinsă cu 15-11 de unguroaica Judit Ense Szasz, dublă vicecampioană a lumii, în 2005 şi 2010.

Pe planşa meciului pentru medalia de bronz, românca a întâlnit-o pe chinezoaica Anqi Xu, care şi-a adjudecat ultima poziţie a podiumului, la cinci tuşe, scor 15-10.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă