33.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialPremierul irakian: Gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak, în 2016

Premierul irakian: Gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak, în 2016

Premierul irakian, Haidar al Abadi, a salutat, luni, eliberarea oraşului Ramadi de sub controlul grupării Stat Islamic şi a precizat că anul viitor, gruparea va fi învinsă în Irak, informează Le Figaro, citat de Mediafax.

Mai mult, el a dezvăluit intenţia de elibera oraşul Mosul, situat în nordul Irakului, de sub controlul organizaţiei teroriste, ceea ce “va fi lovitura fatală şi finală pentru Daech”.

Armata irakiană a anunţat duminică recucerirea centrului oraşului Ramadi, situat la 100 de kilometri vest de Bagdad, care fusese ocupat de gruparea islamistă Stat Islamic în luna mai.

Citeşte şi: Victorie contra Statului Islamic: Orașul Ramadi, scos de sub teroarea islamiștilor

Forţele irakiene au anunţat luni că oraşul Ramadi a fost “eliberat” în totalitate de militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic, adăugând că drapelul Irakului a fost arborat pe complexul guvernamental.

Forţele guvernamentale irakiene, susţinute de raiduri ale coaliţiei conduse de SUA, au luptat câteva săptămâni pentru a recuceri oraşul predominant sunnit.

Citeşte şi: ISIS pierde teren în Siria și Irak. Cine câștigă

Preşedintele francez, Francois Hollande, a discutat la telefon cu premierul irakian, Haidar al Abadi, şi “l-a felicitat pentru eliberarea oraşului Ramadi de către forţele irakiene, care constituie cea mai importantă victorie de la începutul luptei împotriva organizaţiei teroriste Daech”, a informat Palatul Elysee luni, într-un comunicat.

“Este o etapă majoră pentru restabilirea în Irak a autorităţii statului în serviciul tuturor cetăţenilor săi”, a adăugat preşedinţia franceză.

Cele mai citite

Fake-news rusesc despre suporterii români la meciul România – Ucraina. Rușii susțin că românii scandau numele lui Putin

Rusia a lansat pe internet un clip video falsificat, în care apar suporteri români de la meciul România - Ucraina. Conform clipului lansat de Rusia,...

Concert în cinstea Senatului, la Ateneul Român. Ciucă spune că a dedicat o parte din concert echipei naționale de fotbal

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a fost prezent la un concert extraordinar la Ateneul Român, organizat în cinstea celor 160 de ani de existență a...

Brilianții Ucrainei l-au dat afară din vestiar pe antrenorul Serghei Rebrov

Selecționerul Serghei Rebrov (50 de ani) a fost dat afară de jucătorii care pretind să fie lideri la nivelul lotului, iar apoi a avut...
Ultima oră
Pe aceeași temă