30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPremierul irakian: Gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak, în 2016

Premierul irakian: Gruparea Stat Islamic va fi învinsă în Irak, în 2016

Premierul irakian, Haidar al Abadi, a salutat, luni, eliberarea oraşului Ramadi de sub controlul grupării Stat Islamic şi a precizat că anul viitor, gruparea va fi învinsă în Irak, informează Le Figaro, citat de Mediafax.

Mai mult, el a dezvăluit intenţia de elibera oraşul Mosul, situat în nordul Irakului, de sub controlul organizaţiei teroriste, ceea ce “va fi lovitura fatală şi finală pentru Daech”.

Armata irakiană a anunţat duminică recucerirea centrului oraşului Ramadi, situat la 100 de kilometri vest de Bagdad, care fusese ocupat de gruparea islamistă Stat Islamic în luna mai.

Citeşte şi: Victorie contra Statului Islamic: Orașul Ramadi, scos de sub teroarea islamiștilor

Forţele irakiene au anunţat luni că oraşul Ramadi a fost “eliberat” în totalitate de militanţi ai grupării teroriste Stat Islamic, adăugând că drapelul Irakului a fost arborat pe complexul guvernamental.

Forţele guvernamentale irakiene, susţinute de raiduri ale coaliţiei conduse de SUA, au luptat câteva săptămâni pentru a recuceri oraşul predominant sunnit.

Citeşte şi: ISIS pierde teren în Siria și Irak. Cine câștigă

Preşedintele francez, Francois Hollande, a discutat la telefon cu premierul irakian, Haidar al Abadi, şi “l-a felicitat pentru eliberarea oraşului Ramadi de către forţele irakiene, care constituie cea mai importantă victorie de la începutul luptei împotriva organizaţiei teroriste Daech”, a informat Palatul Elysee luni, într-un comunicat.

“Este o etapă majoră pentru restabilirea în Irak a autorităţii statului în serviciul tuturor cetăţenilor săi”, a adăugat preşedinţia franceză.

Cele mai citite

Reacții dure după penalty-ul primit de România cu Slovacia. “O pată neagră pentru fotbal”

România a reușit să se califice zn optimile campionatului european de fotbal, pentru a doua oară în istorie, după un 1-1 cu Slovacia. Trupa lui...

Dolarul atinge, față de yen, maximul ultimilor 38 de ani

Dolarul a atins un nou maxim al ultimilor 38 de ani în raport cu yenul, investitorii speculând că autoritățile din Japonia ar putea interveni...

Drone de un milion de euro achiziționate de MApN prin intermediul unui german

Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România a achiziționat 22 de sisteme de drone de spionaj cu aripă fixă de la compania germană Quantum Systems,...
Ultima oră
Pe aceeași temă