7.4 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialOfertele pentru tronsonul de autostradฤƒ SebeลŸ-Turda, amรขnate din cauza CNADNR

Ofertele pentru tronsonul de autostradฤƒ SebeลŸ-Turda, amรขnate din cauza CNADNR

Termenul de depunere a ofertelor pentru construcลฃia tronsonului de autostradฤƒ SebeลŸ-Turda a fost prelungit pânฤƒ la 28 octombrie, din cauza managementului defectuos din cadrul unor compartimente ale companiei, a anunลฃat vineri administratorul reลฃelei rutiere.

Directorul general al companiei, Narcis Neaga, a decis înfiinลฃarea unei comisii de disciplinฤƒ care sฤƒ verifice motivele prelungirii termenului ลŸi activitatea persoanelor considerate responsabile – Emil Rusoiu, fost Director al Direcลฃiei Autostrฤƒzi Finanลฃate cu Fonduri Externe, Daniela Epure, ลžef Unitate de Implementare în cadrul aceleiaลŸi direcลฃii, Radu Andronic, fost Director General – adjunct Proiecte cu finanลฃare externฤƒ ลŸi Florina Ghizolu, ลžef serviciu în cadrul Direcลฃiei Technice, aratฤƒ compania, într-un comunicat.

Comisia va aplica sancลฃiunile corespunzฤƒtoare, în funcลฃie de gradul de vinovฤƒลฃie al fiecฤƒruia din cei verificaลฃi, menลฃioneazฤƒ CNADNR.

Termenul de depunere a ofertelor pentru tronsonul respectiv, stabilit iniลฃial pentru 12 septembrie, a fost prelungit de mai multe ori, prima datฤƒ pentru 8 octombrie ลŸi ulterior pentru 15 octombrie, respectiv 29 octombrie, transmite Mediafax.

În luna iulie CNADNR a anunลฃat cฤƒ vrea sฤƒ contracteze lucrฤƒri de proiectare ลŸi construcลฃie a autostrฤƒzii SebeลŸ – Turda, proiect cu o lungime totalฤƒ de 70 de kilometri ลŸi o valoare estimatฤƒ la 2,48 miliarde lei (560 milioane euro), fฤƒrฤƒ TVA.

Valoarea estimatฤƒ a contractului include ลŸi procentul de 10% reprezentând cheltuieli diverse ลŸi neprevฤƒzute, arฤƒta atunci CNADNR.

Proiectul este împฤƒrลฃit în patru loturi. Acordurile vor fi încheiate prin licitaลฃie deschisฤƒ, pentru preลฃul cel mai scฤƒzut.

Lucrฤƒrile vor fi finanลฃate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), ลŸi de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii.

Narcis Neaga, director adjunct al Companiei Naลฃionale de Autostrฤƒzi ลŸi Drumuri Naลฃionale, responsabil pentru concesiuni, a preluat în august conducerea CNADNR, în locul lui Mircea Pop, demis din funcลฃie.

Cele mai citite

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ