20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat (VIDEO)

UPDATE: Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat (VIDEO)

UPDATE: Premierul libian Ali Zeidan a fost eliberat, joi, după ce a fost răpit şi deţinut timp de câteva ore de o brigadă a foştilor rebeli, a anunţat ministrul libian de Externe, Mohamed Abdelaziz, conform Mediafax.

„(Zeidan) a fost eliberat. Dar nu dispunem încă de detalii privind circumstanţele eliberării sale”, a declarat Abdelaziz.

Kaabar a anunţat, conform agenţiei libiene Lana, că Zeidan „este sănătos”.

_ _ _ _ _

UPDATE: O brigadă de foşti rebeli, care operează, teoretic, la ordinele autorităţilor libiene, a anunţat că l-a arestat, joi, pe premierul Ali Zeidan, la „ordinul Parchetului”, transmite Mediafax.

Zeidan „a fost arestat în conformitate cu codul penal libian (…) la ordinul Parchetului general”, a anunţat Celula de operaţiuni din Tripoli, pe pagina sa de Facebook.

_ _ _ _ _

Premierul libian Ali Zeidan a fost răpit, joi dimineaţa, de o grupare armată şi a fost „condus către o destinaţie necunoscută”, a anunţat Guvernul libian, conform Mediafax.

„Şeful Guvernului de tranziţie, Ali Zeidan, a fost condus către o destinaţie necunoscută din motive necunoscute de către un grup” de bărbaţi care ar fi foşti rebeli, a declarat Guvernul într-un scurt comunicat postat pe site-ul său de Internet.

Răpirea are loc la cinci zile după ce un comando american l-a capturat, la Tripoli, pe Abu Anas al-Libi, un presupus lider Al-Qaida.

Guvernul libian a anunţat că va organiza o reuniune de urgenţă şi „suspectează” că în spatele acestei operaţiuni stau două grupări de foşti rebeli, „Camera revoluţionarilor din Libia” şi „Brigada de luptă împotriva crimei”, care depind teoretic de ministerele Apărării şi de Interne.

Cele mai citite

A găsit un craniu uman în timp ce își plimba câinele

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, județul Gorj, au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Bâlteni,...

Ce este burnout-ul și cum putem să-l recunoaștem?

Într-o lume în care ritmul vieții este din ce în ce mai accelerat și presiunile profesionale și personale sunt tot mai mari, burnout-ul a...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...
Ultima oră
Pe aceeași temă