17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum vor arăta fascinantele ELICOPTERE ale armatei SUA

FOTO: Cum vor arăta fascinantele ELICOPTERE ale armatei SUA

În viitorul nu foarte îndepărtat, trupele speciale americane vor putea fi transportate cu ajutorul unor elicoptere incredibil de rapide şi de silenţioase care vor putea înlocui modelele folosite în prezent.

Patru companii se luptă pentru a semna contractul privind fabricarea elicopterelor din viitoarea generaţie: Bell-Lockheed Martin, Boeing-Sikorsky, Karem Aircraft şi AVX Aircraft, conform site-ului foreignpolicy.com.

Cu excepţia modelelor AH-64 Apache şi V-22 Osprey, toate elicopterele folosite, în prezent, de aviaţia americană au design-uri bazate pe cele dezvoltate în anii ’50, ’60 şi ’70.

Citeşte şi Care sunt ţările cu cele mai multe TANCURI din lume. Unde se află România

Pentru a recupera decalajul existent între tehnologia fabricării elicopterelor şi cea aviatică şi maritimă, armata americană a lansat programul Joint Multirole (JMR), prin care urmăreşte dezvoltarea unei noi generaţii de elicoptere de atac, care să poată îndeplini şi misiuni de recunoaştere sau de transport de trupe şi de materiale.

Noile elicoptere vor trebui să zboare cu viteze de cel puţin 425 km/h, să atingă o altitudine de cel puţin 1.800 m şi să fie mult mai silenţioase decât elicopterele aflate în uz în acest moment.

Toate cele patru companii au la dispoziţie nouă luni pentru prezentarea proiectelor, după care Armata SUA va alege două dintre ele pe care le va construi până în anul 2018. Noile elicoptere vor intra în serviciu propriu-zis al armatei SUA până în 2030.

Din galeria foto de mai sus veţi afla cum arată modelele de elicoptere propuse de cele patru companii concurente. Daţi click pe imagini pentru a citi toate informaţiile!

Citeşte şi FOTO: Cum arată, în interior şi exterior, „Tancul Zburător” SOVIETIC Il-102

Cele mai citite

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...

Mark Rutte, noul lider NATO, promite sprijin pentru Ucraina: Nu mă tem de rezultatul alegerilor din SUA

Rutte a declarat că ar putea colabora cu oricare dintre candidații la Casa Albă Noul șef al NATO, Mark Rutte, și-a exprimat marți sprijinul ferm...

MAE anunță că peste 1000 de români din Liban și-au anunțat prezența la Ambasada României din Beirut

Personalul diplomatic este în legătură permanentă cu familiile de români din Liban, anunță MAE MAE recomandă ferm cetăţenilor români care se află deja pe teritoriul...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă