15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportVosganian: Sunt anchetat pentru decizii politice

Vosganian: Sunt anchetat pentru decizii politice

Senatorul liberal Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale, s-a apărat in plenul Parlamentului, spunând că toate hotărârile pentru care  este cercetat penal au fost decizii politice, necesare din cauza contextului social. Vosganian considera că raţionamentul procurorilor DIICOT este şocant.

Citeşte şi VIDEO. Crin Antonescu: PNL se abţine de la votul din Senat care va decide ridicarea imunităţii lui Varujan Vosganian

„Faptele care sunt trecute în sarcina mea constituie exclusiv decizii politice şi în consecinţă nu pot constitui temei pentru o cercetare penală. Raţionamentul procurorului de caz este şocant, procurorul consideră că nu trebuia angajat nici un dialog cu sindicatele”, a declarat Vosganian în plenul Parlamentului.

Senatul a început, luni, dezbaterea referitoare la solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian.

După prezentarea în plen a raportului Comisiei juridice în legătură cu solicitarea Parchetului de pe lângă ICCJ, senatorul Varujan Vosganian a început expunerea punctului său de vedere.

„Va fi o şedinţă de plen cu dezbatere, cu intervenţii din partea domnului Vosganian dacă va dori acest lucru. Grupurile parlamentare vor avea timpi de intervenţie, alocaţi conform algoritmului de reprezentare în Senat. Există şi posibilitatea ca grupurile să acorde timpul alocat lor fostului ministru al Economiei. Fiecare grup îşi foloseşte timpul cum consideră necesar”, a spus, după şedinţa de luni a Biroului Permanent, vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu.

Pentru fiecare grup parlamentar au fost repartizaţi următorii timpi de dezbatere: PSD – 11 minute, PNL – 8 minute, PDL – 4 minute, PP-DD – 3 minute, PC – 2 minute şi UDMR – 2 minute.

Referitor la modalitatea în care va fi exprimat votul senatorilor în plen, Dumitrescu a spus că, în astfel de cazuri, există cutuma votului secret electronic.

„Dacă însă se va solicita o altă modalitate de vot şi această solicitare va fi aprobată de plen, rămâne de văzut”, a adăugat senatorul PSD.

Pentru aprobarea solicitării este necesar votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Cele mai citite

Ligia Deca: Avem mare nevoie de profesori care să predea știință, tehnologie, inginerie sau matematică

Ministrul Educației a încurajat studenții, la început de an universitar, să urmeze o carieră în sistemul de învățământ Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost prezentă...

Deciziile adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate astăzi în cadrul unei ședințe desfășurate la București. Acestea vizează măsuri privind...

Capcane digitale: Falsificatori de pagini web care dau asistență juridică

Rețeaua înșelătoriilor online promite asistență juridică falsă pentru recuperarea fondurilor pierdute în investiții Poliția Română avertizează asupra unor noi modalități de înșelăciune în mediul online....
Ultima oră
Pe aceeași temă