15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialTiberiu Niţu despre revocarea lui Papici: Nu am acţionat la niciun ordin...

Tiberiu Niţu despre revocarea lui Papici: Nu am acţionat la niciun ordin politic

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat luni că a respectat legea în cazul revocării procurorului Lucian Papici de la conducerea secţiei I a DNA şi nu a acţionat la ordin politic, relatează Agerpres.

„Nu am acţionat la nici un ordin politic. Am respectat legea şi ştiţi foarte bine asta”, a spus Tiberiu Niţu, răspunzând jurnaliştilor prezenţi în faţa sediului Parchetului General, care l-au întrebat dacă a acţionat la ordin politic pentru revocarea lui Papici.

Tiberiu Niţu a refuzat însă să explice de ce l-a revocat pe Lucian Papici la numai o săptămână după ce tot el îi prelungise mandatul cu încă trei luni, intrând în grabă în Parchetul General.

Miercuri, Tiberiu Niţu a dispus încetarea delegării procurorului Lucian Papici, cel care s-a ocupat de ancheta în cazul Liviu Dragnea, în funcţia de şef al secţiei I din cadrul DNA.

La scurt timp, premierul Victor Ponta l-a făcut pe Lucian Papici „băsist”.

„Am mai văzut o chestie – nu ştiu cine a fost demis. Papici, marele băsist. Nu a fost demis. I s-a terminat mandatul pe 21 septembrie. A avut mandate. Şi Băsescu îşi termină mandatele. Să îi ţinem şi pe Băsescu şi pe Papici şi pe Morar, că moare ţara fără Papici, Morar şi Băsescu? Să mai stea procuror simplu, să mai facă şi el un dosar, că şefi din ăştia puşi de Băsescu care trebuie să mai stea încă 100 de ani după ce pleacă Băsescu… A avut două mandate şi legea aşa spune – că nu ai voie să ai mai mult de două mandate”, a declarat atunci Ponta.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că schimbarea procurorului Papici reprezintă o imixtiune a politicului în Justiţie şi că se gândeşte la denunţarea pactului de coabitare cu premierul Victor Ponta.

Cele mai citite

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

România a atras investiții străine directe de 6,74 miliarde de euro în 2023, cu mult mai puțin față de un an în urmă

România a atras investiții străine directe (ISD) de 6,74 miliarde de euro în 2023, în scădere semnificativă față de recordul de 10 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă