14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPerechea Tecău/Mîrnîi câştigă turneul de la Beijing: Cu un pas în finala...

Perechea Tecău/Mîrnîi câştigă turneul de la Beijing: Cu un pas în finala de la Londra!

Horia Tecău a câştigat împreună cu partenerul său, Max Mîrnîi, turneul de tenis la dublu de la Beijing, din categoria ATP 500. Perechea Tecău/Mîrnîi a urcat până pe locul nouă după această victorie, însă mai are nevoie de câteva puncte pentru a se califica în turneul campionilor, de la Londra.

Ziua de 6 octombrie a fost una mare pentru Horia Tecău, victoria de la Beijing ajutând la consolidarea jocului făcut de român alături de jucătorul din Belarus, unul dintre liderii tenisului la dublu la nivel mondial. Cei doi au reuşit în finală să învingă perechea italiană Fabio Fognini/Andreas Seppi cu scorul 6-4, 6-2.

Doar 68 minute au avut nevoie cei doi pentru a se impune, la finalul unui meci în care au reuşit să salveze opt din cele nouă mingi de break ale adversarului.

„Calificarea la Londra a fost unul dintre principalele obiective de la începutul sezonului, ceea ce ne-a făcut să exersăm şi să mergem în fiecare zi la sală”, a declarat Tecău, potrivit site-ului oficial al ATP. 

„A fost în mod clar o săptămână bună, având în vedere cum au decurs ultimele săptămâni”, a declarat şi Max Mîrnîi, la finalul meciului. Jucătorul din Belarus spune că deşi, din păcate, nu au reuşit să facă o figură frumoasă la turneele de grand slam de anul acesta se bucură, totuşi, că în sfârşit cei doi şi-au găsit forma optimă de joc.

Pentru victoria de la Beijing cei doi au primit 500 puncte ATP şi un premiu în valoare de 164.580 dolari, pe care îl vor împărţi. Acesta a fost cel de-al 16-lea turneu câştigat de Horia Tecău şi cel de-al treilea alături de Max Mîrnîi. În schimb pentru Mîrnîi titlul din China este poartă numărul 48.

Tecău/Mîrnîi au avut parte şi de puţin noroc, din sferturi ei ajungând direct în finală, după ce adversarii din semifinală, Djokovic/Wawrinka, s-au retras din turneul de dublu pentru a evolua doar la simplu.

Următorul obiectiv al lui Tecău şi Mîrnîi este evoluţia cât mai bună la turneul de la Shanghai, care a început azi. Acesta ar putea fi decisiv pentru calificarea celor doi în turneul final de la Londra, de luna viitoare, unde vor evolua doar primele opt echipe din lume. 

Cele mai citite

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă