8.4 C
București
miercuri, 27 noiembrie 2024
AcasăSpecial8 trucuri pentru amenajarea spatiilor inguste

8 trucuri pentru amenajarea spatiilor inguste

De multe ori, spatiile inguste par de-a dreptul sufocante si fara solutii eficiente de amenajare. Respectand cateva reguli de amenajare si apeland la cateva trucuri inteligente, astfel de incaperi pot deveni functionale si placute in acelasi timp.

Bucatariile, baile si holurile se numara printre cele mai defavorizate incaperi in ceea ce priveste suprafata. In locuintele noi, de tip open-space, exista tendinta de a delimita functiunile prin intermediul unor separatoare sau al unor pereti din gips-carton, fapt care contribuie semnificativ la ingustarea lor. Ce e de facut? In randurile urmatoare, iti oferim cateva idei care te pot ajuta sa obtii o amenajare reusita intr-un spatiu ingust.

1. Amenajare pe verticala

Valorificarea spatiului pe verticala reprezinta cea mai buna solutie de amenajare a unei incaperi inguste. Acest lucru ajuta la eliminarea unor piese de mobilier de sol, care ocupa din suprafata utila a incaperii. In acest fel, te pot bucura de mai multa libertate de miscare. Atentie! Sunt recomandate rafturile deschise sau politele si dulapurile mai putin voluminoase. In caz contrar, se va obtine o amenajare „apasatoare” si obositoare.

2. Nise in perete

In cazul in care exista nise in perete sau pot fi create, este indicat sa le utilizezi la maximum. Motivul este simplu de intuit: poti renunta la cateva unitati de depozitare si sa beneficiezi de mai mult spatiu.

3. Elemente decorative de tip 2 in 1

In spatiile deschise, delimitarea unor functiuni se poate face prin intermediul unor obiecte care sa joace mai multe roluri: separare si depozitare. De exemplu, separarea dormitorului de living se poate realiza prin intermediul unei piese de mobilier care sa joace atat rol de perete, cat si de biblioteca.

4. Alb sau culori deschise

Evita culorile puternice si nuantele inchise. Albul si nuantele deschise sau pastelate sunt cele mai potrivite intr-un spatiu ingust. Deasemenea evitati folosirea mai multor culori.

5. Materiale lucioase sau transparente

Dulapurile suspendate cu usi din sticla transparenta, oglinzile, corpurile de mobilier cu finisaj lucios si aparatele electrocasnice cu aspect metalizat sunt cele mai indicate in spatiile inguste. Acestea ofera transparenta, reflecta lumina si creeaza senzatia de amplificare a spatiului.

6. Evitati obiectele de mobilier de dimensiuni mari precum si incarcarea cu decoratiuni.

7. Daca totusi este necesar mobilier sau accesorii, este bine sa optati pentru unele de tip multifunctional. In bucatarie folositi organizatoare si sertare inteligente.

8. Renuntati la accesorii si alte obiecte care nu sunt foarte necesare, de exemplu se poate renunta la usi.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Cele mai citite

Armistițiu în Liban: Evaluarea pierderilor economice și umanitare, costuri de miliarde de dolari

Conflictul dintre Israel și Hezbollah din Liban s-a încheiat miercuri dimineață printr-un armistițiu, însă pagubele provocate de luni de confruntări sunt imense. Potrivit estimărilor, pierderile...

Ilie Bolojan s-a înțeles cu Marcel Ciolacu: Guvernul va funcționa până la final fără să mai angajeze cheltuieli viitoare

Președintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, spune că a vorbit cu premierul Marcel Ciolacu astfel încât să fie asigurată guvernarea până la final, însă...

BRD, cea mai frecventă căutare a fondurilor de pensii Pilon II pe Bursa de Valori București

În urma acestor produse constante, ponderea BRD în portofoliile fondurilor de pensii Pilon II a crescut de la 17,41% în mai 2023 la 19,06%...
Ultima oră
Pe aceeași temă