15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialDobrogea Cup Maritimo 2013, un regal pentru iubitorii artelor marţiale

Dobrogea Cup Maritimo 2013, un regal pentru iubitorii artelor marţiale

În premieră naţională, Maritimo Shoping Center găzduieşte sâmbătă o competiţie majoră de karate intitulată „Dobrogea Karate Cup Maritimo 2013”. Competiţia este organizată de Clubul Karate Dinamic, din Constanţa, alături de care au venit şi reprezentanţii Federaţiei Române de Karate, cea recunoscută de Ministerul Tineretului şi Sportului. În fapt, competiţia la care vor participa peste 400 de sportivi de toate vârstele, se vrea un prim pas către reconciliere şi unificarea tuturor federaţiilor de karate sub o singură umbrelă, astfel încât toţi sportivii să beneficieze de recunoaştere din partea MTS, într-un sport fărâmiţat de orgolii mărunte.

 

Multe noutăţi

 

Competiţia care va debuta sâmbătă la ora 11.00 la intrarea 1 din complexul comercial aduce o mulţime de noutăţi, atât Gabriel Popescu, preşedintele clubului organizator, cât şi reprezentanţii FRK, considerând că este mai bine să existe două sisteme de arbitraj paralele, la concurs participând prectic sportivi din două federaţii diferite. S-au înscris 17 cluburi, plus lotul naţional de juniori şi tineret, dar listele sunt deschise până vineri şi orcine este legitimat la una dintre cele două federaţii poate să se înscrie. Vor fi şapte categorii la masculin şi şapte la feminin, concursul fiind primul organizat într-un mall.

„Pentru noi este un week-end maraton pentru că avem şi alte două evenimente, dar ne face o mare plăcere să promovăm şi să ajutăm acest sport. Vor fi peste 400 de participanţi de toate vârstele şi cred că spectacolul va fi unul frumos”, a declarat reprezentantul gazdelor, Sorin Drache.

Preşedintele FRK, Lucian Băroiu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa organizatorilor şi şi-a exprimat speranţa că anul viitor se va putea vorbi de o singură federaţie de karate, una mai puternică şi mai unită.

„Pentru mine este o mare onoare să fiu invitat aici pentru că nu sunt aşa vechi în funcţie. Noi vom susţine mereu asemenea competiţii şi sperăm să ajungem cât mai curând la o formulă cu o singură federaţie, una în care actualele federaţii să-şi păstreze identitatea şi drepturile, dar care să aibă o altă trecere la minister”, a spus preşedintele FRK.

 

Lotul naţional, surpriza federalilor

Pentru că invitaţia către Federaţie a ajuns cam târziu, iar forul suprem nu a vrut să dea apă la moară cârcotaşilor, s-a luat o decizie care dă greutate competiţiei constănţene. Sâmbătă, iubitorii artelor marţiale îi vor putea vedea la lucru pe componenţii lotului naţional de juniori şi tineret, aduşi direct din cantonamentul de la Izvorani, şi care vor trebui să treacă testul numit Dobrogea Cup pentru a prinde un loc în echipa care va face deplasarea la Guadalajara.

„Am ales această soluţie pentru că a fost cea mai bună. Componenţii lotului vor trata concursul cu mare seriozitate pentru că de rezultatele de aici va depinde (şi) selecţia pentru mondialele din octombrie, competiţia constănţeană nefiind considerată doar una de verificare”, a declarat vicepreşedintele FRK, Adrian Ghinea.

 

Constanţa, doar cu un club

 

Marea dezamăgire este legată de absenţa cluburilor constănţene, doar organizatorii de la Club Karate Dinamic fiind înscrişi pe liste. Vor fi 45 de sportivi, dar regretele sunt multe pentru că în tot judeţul există sportivi extraordinar de talentaţi care ar ridica mult nivelul competiţiei.

„Sunt încă multe orgolii la mijloc şi nu participăm decât noi. Dacă şi celelalte cluburi ar fi acceptat să-şi aducă sportivii, am fi fost peste 250 de sportivi din Constanţa, dar eu sper ca la anul să fim toţi la a doua ediţie a Dobrogea Cup”, a declarat Gabriel Popescu.

Preşedintele clubului Dinamic a fost lăudat şi de directorul DJTS, Mihai Orzan, care îl consideră „un răsfăţat al instituţiei, dar unul care şi-a câştigat acest drept. A adus un Campionat European la Constanţa şi a organizat alte competiţii de anvergură la noi în judeţ, astfel că este normal să primească tot sprijinul pe care îl putem acorda”.

Pe lângă premiile oferite de sponsori, publicul va avea o surpriză, orice copil care vine sâmbătă la concurs urmând să primească un abonament pe o săptămână la Clubul Karate Dinamic.

 

3 dintre sportivii constănţeni înscrişi în conncurs au vârsta de 5 ani, fiind mezinii lotului. Cel mai bătrân concurent are 40 de ani

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...
Ultima oră
Pe aceeași temă