20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialPOTOP la Galaลฃi: OPT persoane au murit, 715 de case afectate,...

POTOP la Galaลฃi: OPT persoane au murit, 715 de case afectate, 17 localitฤƒลฃi sunt IZOLATE

UPDATE.Numฤƒrul decesurilor în urma inundaลฃiilor din galaลฃi a urcat la opt. Între victime se aflฤƒ ลŸi o fetiลฃฤƒ în vârstฤƒ de opt ani.

–-

CITIลขI ลžI: IMAGINI din INFERN. Cum aratฤƒ Galaลฃiul sub ape

ลžapte persoane au murit în urma inundaลฃiilor de la Galaลฃi.

Premierul Victor Ponta a convocat comandamentul pentru situaลฃii de urgenลฃฤƒ dupฤƒ inundaลฃiile din Galaลฃi.

–-

ลžase persoane au murit ลŸi alte cinci sunt date dispฤƒrute, la Galaลฃi, dupฤƒ ce ploile torenลฃiale au fฤƒcut ravagii în acest judeลฃ. Peste 700 de locuinลฃe sunt afectate, iar 17 localitฤƒลฃi sunt izolate. Traficul feroviar între Bârlad ลŸi Galaลฃi a fost afectat.

Circulaลฃia pe DN25, între VameลŸ ลŸi Tudor Vladimirescu a fost închisฤƒ, potrivit Centrului Infotrafic al Poliลฃiei Române. Ca urmare a ploilor abundente de noaptea trecutฤƒ, pe partea carosabilฤƒ a ajuns o cantitate mare de apฤƒ (pe o porลฃiune de aproximativ un kilometru, nivelul acesteia depฤƒลŸeลŸte un metru).

Semnalฤƒm cฤƒ în acelaลŸi judeลฃ este închis ลŸi DJ253, din aceleaลŸi motive.

–-

În cursul nopลฃii trecute peste 350 de efective ale pompierilor, jandarmeriei, poliลฃiei ลŸi ale altor structuri au acลฃionat cu 41 de mijloace de intervenลฃie în 12 localitฤƒลฃi în scopul limitฤƒrii efectelor inundaลฃiilor.

În urma misiunilor de salvare derulate de cฤƒtre angajaลฃii Ministerului Afacerilor Interne, s-a reuลŸit salvarea a 45 de persoane aflate în situaลฃii critice – 24 de persoane în comuna Costache Negri, 14 persoane în localitatea Cuca ลŸi alte 7 în comuna Cudalbi.

Totodatฤƒ, în urma misiunilor de salvare întreprinse în cursul nopลฃii, efectivele Inspectoratului General pentru Situaลฃii de Urgenลฃฤƒ ลŸi cele ale Jandarmeriei Române au evacuat peste 330 de persoane din zonele afectate de inundaลฃii. Alฤƒturi de acestea au fost salvate ลŸi apoi evacuate peste 120 de animale din gospodฤƒriile situate în localitatea gฤƒlฤƒลฃeanฤƒ Griviลฃa.

Secretarul de stat al M.A.I. Cฤƒtฤƒlin Chiper, coordonator al Inspectoratului General pentru Situaลฃii de Urgenลฃฤƒ, se va deplasa în aceastฤƒ dimineaลฃฤƒ cu un elicopter al M.A.I. în zonele afectate de viitura care a avut loc în noaptea trecutฤƒ în câteva localitฤƒลฃi din judeลฃul Galaลฃi.

Secretarul de stat al M.A.I. va fi însoลฃit de ลŸeful Inspectoratului General pentru Situaลฃii de Urgenลฃฤƒ, colonel Ion Burlui.

–-

În seara zilei de 11 septembrie, pe raza judeลฃului Galaลฃi au cฤƒzut precipitaลฃii abundente, care au continuat ลŸi pe timpul nopลฃii, fiind afectate localitฤƒลฃile Cuca, Corni, Cudalbi, Rediu ลŸi Costache Negri, informeazฤƒ Poliลฃia Românฤƒ.

”În comuna Cuca, din relatฤƒrile colegilor din teren, a reieลŸit cฤƒ 10 autoturisme au fost luate de ape, 20 de case au fost inundate ลŸi una a fost distrusฤƒ în totalitate.

În urma ploilor au fost inundate ลŸi posturile de poliลฃie din comunele Cuca, Corni, Cudalbi, Rediu ลŸi Costache Negri ลŸi 4 autoturisme, din dotarea posturilor de poliลฃie Cudalbi ลŸi Rediu, au fost avariate.

La nivelul Inspectoratului de Poliลฃie al Judeลฃului Galaลฃi a fost alertat întregul efectiv de poliลฃie din mediul rural, care a acลฃionat atât pentru diminuarea efectelor inundaลฃiei asupra posturilor de poliลฃie, cât ลŸi pentru ajutorarea populaลฃiei civile, reducerea pierderilor de vieลฃi omeneลŸti ลŸi limitarea pierderilor de bunuri. Au fost constituite echipe de cฤƒutare a persoanelor date dispฤƒrute.

De asemenea, efectivele Serviciului Rutier ลŸi Biroului D.N.E. au acลฃionat pe drumurile naลฃionale ลŸi judeลฃene pentru redirecลฃionarea traficului rutier în zonele afectate ลŸi facilitarea accesului utilajelor pentru îndepฤƒrtarea aluviunilor aduse de pe versanลฃi.

În continuare, poliลฃiลŸtii vor acลฃiona alฤƒturi de reprezentanลฃii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judeลฃul Galaลฃi pentru limitarea pagubelor produse de cฤƒderile abundente de precipitaลฃii”, se aratฤƒ într-un comunicat al IGPR.

–-

Traficul între Bârlad ลŸi Galaลฃi este afectat, iar DN26 este blocat de aluviuni. O persoanฤƒ a fost datฤƒ dispฤƒrutฤƒ. Alte patru a murit, noaptea trecutฤƒ. 700 de case sunt afectate de inundaลฃii. 18 localitฤƒลฃi au rฤƒmas fฤƒrฤƒ curent electric.

La faลฃa locului se aflฤƒ zeci de pompieri, jandarmi ลŸi militari.

Potrivit Ministerului Apฤƒrฤƒrii Naลฃionale, ”89 de militari cu trei mijloace tehnice acลฃioneazฤƒ, în aceastฤƒ dimineaลฃฤƒ, începând cu ora 01.30, în zona localitฤƒลฃilor Mฤƒstฤƒcan, Costache Negri ลŸi Pechea, din judeลฃul Galaลฃi, pentru ajutarea populaลฃiei ลŸi limitarea efectelor inundaลฃiilor produse asearฤƒ în acea zonฤƒ.

În cursul nopลฃii, militarii, care provin din Brigada 282 Infanterie Mecanizatฤƒ – Batalioanele 300 Infanterie ลŸi 284 Tancuri Galaลฃi, au acลฃionat ลŸi în localitatea Cudalbi.

Intervenลฃia este realizatฤƒ la solicitarea subprefectului de Galaลฃi”.

––

Patru persoane ลŸi-au pierdut viaลฃa luate de viituri, în noapea de miercuri spre joi, în judeลฃul Galaลฃi, în timp ce peste 700 de case din 17 localitฤƒลฃi din judeลฃ au fost inundate, sute de oameni fiind evacuaลฃi, a declarat preลŸedintele Consiliului Judeลฃean Galaลฃi, Nicolae BacalbaลŸa, potrivit Mediafax.

Printre morลฃi se aflฤƒ ลŸi un copil.

Zeci de animale au murit înecate.

În unele zone, cantitฤƒลฃile de precipitaลฃii au fost de 110 l/mp, formâdu-se viituri pe versanลฃi.”Au fost cantitฤƒลฃi foarte mari de precipitaลฃii (110 l/mp la Griviลฃa, 96 l/mp la VlฤƒdeลŸti) ลŸi scurgeri importante de apฤƒ pe versanลฃi, fapt ce a dus la creลŸterea rapidฤƒ ลŸi semnificativฤƒ a debitelor pâraielor
Suhu ลŸi Geru. Viiturile au fฤƒcut patru victime. În localitatea Cuca, doi bฤƒrbaลฃi cu vârste de 62, respectiv 85 de ani au murit înecaลฃi, o femeie de 74 de ani a decedat cel mai probabil în urma unui infarct, iar la Cudalbi, o fetiลฃฤƒ de opt ani a fost luatฤƒ de viiturฤƒ. De asemenea, o persoanฤƒ este datฤƒ dispฤƒrutฤƒ, la Griviลฃa”, a spus purtฤƒtorul de cuvânt al Prefecturii Galaลฃi, Petrica Paลฃilea.

Potrivit acesteia, au fost inundate peste 700 de case ลŸi peste 500 de curลฃi ลŸi grฤƒdini, fiind evacuate de cฤƒtre pompieri 339 de persoane ลŸi salvate 45 de persoane ลŸi 122 de animale.

Reprezentantul ISU Galaลฃi, Eugen Chiriลฃฤƒ a declarat cฤƒ în urma ploilor torenลฃiale circulaลฃia a fost parลฃial blocatฤƒ pe drumul naลฃional 26, între localitฤƒลฃile VlฤƒdeลŸti ลŸi Oancea o situaลฃie similarฤƒ înregistrându-se ลŸi pe un drum judeลฃean între localitฤƒลฃile Chiraftei ลŸi Viile. Traficul feroviar pe ruta Galaลฃi-Bârlad a fost blocat temporar între Mฤƒstฤƒcani ลŸi FârลฃฤƒneลŸti din cauza terasamentul cฤƒii ferate, afectat de aluviuni pe o porลฃiune de aproximativ un kilometru.

 

Cele mai citite

Clotilde Armand a cerut demisia preศ™edintelui Autoritฤƒศ›ii Electorale Permanente

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut demisia preศ™edintelui Autoritฤƒศ›ii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblฤƒ, acuzรขndu-l cฤƒ ar fi primit ilegal venituri de 24.000...

ศ˜ucu รฎi face pe plac lui ศ˜umudicฤƒ! Finanศ›atorul Rapidului e gata sฤƒ transfere un fundaศ™

Dan ศ˜ucu vrea sฤƒ รฎndeplineascฤƒ dorinศ›a lui Marius ศ˜umudicฤƒ: Denis Ciobotariu, รฎn vizorul lui Rapid. Dan ศ˜ucu, acศ›ionarul majoritar al echipei Rapid, se implicฤƒ activ...

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ