30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportBlaga: Vreţi să SANCŢIONAŢI propriul Guvern?

Blaga: Vreţi să SANCŢIONAŢI propriul Guvern?

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a întrebat, luni, pe parlamentarii USL, care este poziţia lor cu privire la exploatarea minieră de la Roşia Montană, întrucât şefii de partide nu susţin proiectul de lege.

„Vreţi moţiune de cenzură pe care noi nu o putem depune pentru că nu avem numărul de voturi? Vreţi să sancţionaţi indirect propriul Guvern?”, a întrebat Blaga.

Citeşte şi Victor Ponta: Proiectul Roşia Montană se respinge. O să plătim cu toţii. Boc a ascuns notificările în sertar

Victor Ponta a declarat, luni, că proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană se respinge, la câteva minute după ce liderul PNL, Crin Antonescu, a cerut suspendarea proiectului.

„Din moment ce nu există sprijin parlamentar, s-au exprimat opiniile contra şi ale domnului Blaga şi ale domnului Antonescu, atunci nu mai are rost să mai ţinem oamenii încurcaţi. Se dezbate la Senat, se respinge, se vine la Cameră. Ştim foarte clar că nu se face acest proiect”, a spus Ponta.

Totodată, premierul a adăugat că oricum vom avea procese pentru Roşia Montană, iar votul pentru proiectul de lege a fost amânat o săptămână.

În replică, firma canadiană Gabriel Resources, cea care urma să facă explorările, a cerut explicaţii autorităţilor române referitor la declaraţiile reprezentanţilor statului de respingere a proiectului. Compania a adăugat că dacă proiectul de lege este respins, atunci va apela la toate mijloacele pe care le are la dispoziţie, inclusiv notificarea formală a intenţiilor sale pentru începerea litigiului pentru încălcarea mai multor tratate de investiţii internaţionale.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă