17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCriză în baschetul constănţean

Criză în baschetul constănţean

Problemele sportului pe echipe constănţean se cronicizează şi o nouă formaţie este aproape de colaps. După ce FC Farul pare să fi driblat in extremis falimentul, handbalistele de la CSU Neptun încă se chinuie să-şi revină din coşmarul din acest an, iar fetele de la Tomis 2004 au dat bir cu fugiţii, acum este timpul băieţilor de la baschet să stea ca pe ghimpi. În câteva zile echipa care sezonul trecut s-a salvat la limită de la retrogradare ar trebui să se înscrie în prima ligă de baschet, dar nimeni nu i-a anunţat pe jucători sau antrenori despre planurile de viitor ale echipei. Jucătorii care au dus greul anul trecut au plecat deja către alte grupări şi se ia în calcul o a doua retrogradare pe criterii „financiare” sau chiar desfiinţarea.

 

Cine va antrena?

 

Ieri, tehnicianul care a reuşit o miraculoasă salvare anul trecut, Cornel Cernat se afla la „o plimbare”, departe de „tumultoasa” viaţă din Constanţa, adică în Bucureşti. Surprins de interpelare, antrenorul ne-a explicat că nu ştie absolut nimic despre ce se întâmplă la Constanţa, dar că nu va accepta să rămână aici în orice condiţii, asta dacă se va dori continuitate.

„Nu sunt la curent cu problemele administrative de la Farul şi nici nu am mai discutat cu domnul Petrică Munteanu de foarte mult timp. La ultima noastră conversaţie mi s-a transmis că abia după 1 septembrie vom discuta despre viitor. Nu ştiu însă dacă voi continua la Constanţa în orice condiţii pentru că sezonul trecut a fost cum a fost”, ne-a spus tehnicianul.

În schimb, site-ul totalbaschet.ro a avansat recent varianta conform căreia antrenorul ar fi fost, de fapt, demis, şi înlocuit cu sârbul Miljan Marianovic, fost jucător de renume în Liga Naţională de Baschet.

 

Performanţă sau… dispariţie

 

Preşedintele clubului constănţean, Petrică Munteanu, a fost… inabordabil, ieri, dar în discuţiile anterioare a lăsat de înţeles că zilele echipei sunt numărate. Faptic, echipa constănţeană nu mai are niciun jucător sub contract şi încă mai are de achitat facturi mai vechi, singurul lucru pozitiv fiind că numele clubului nu se regăseşte pe portalul instanţelor de judecată pentru vreo datorie neachitată. De altfel, exact aceste datorii trag în jos echipa, rămasă fără o mare parte a finanţării de la autorităţi şi cu posibilităţi materiale aproape nule. La ultima întâlnire legată de soarta clubului, Munteanu a precizat că decât să înscrie echipa în campionat pentru a face figuraţie, mai bine renunţă, fiind evident că obiectivul trebuie să fie unul mai îndrăzneţ decât salvarea de la retrogradare.

 

Salvaţi din oficiu

 

Paradoxal, problemele nici n-ar trebui să existe la BC Farul şi 2013 ar putea fi folosit ca un an de constucţie pentru că LNBM s-a restrâns după fuziunea dintre CSM Bucureşti şi Steaua, şi după retragerea celor de la CSŞ Giurgiu, astfel că, în mod normal, nicio echipă nu va retrograda la finalul sezonului. Cum însă până la startul primei competiţii oficiale mai sunt doat trei săptămâni, iar Constanţa este singura echipă care nici măcar nu s-a reunit (majoritatea au încheiat deja primul cantonament) pare de domeniul fantasticului ca pe litoral să se mai vadă baschet de primă divizie anul acesta.

 

 

Cele mai citite

Petrolul Ploiești a transferat un internațional din Benin!

Petrolul Ploiești continuă să își întărească echipa după un început de sezon cu slăbiciuni defensive. Deși perioada de transferuri pe bani s-a încheiat, Petrolul Ploiești...

Ședință de urgență la Parlament, pentru o lege cu dedicație pentru președinte

Paradoxal : Iohannis va trebui să promulge o lege făcută pentru el Partidul Național Liberal a depus, în Parlament, un proiect care modifică legea electorală. PNL...

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă